NBA liga

Bojan Bogdanović i društvo napunili klub Michaela Jordana; imao je Hrvat šut za pobjedu, ali slavili su tek nakon produžetka

15.12.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića su prekinuli niz od tri poraza i na gostovanju u srazu protiv Charlotte Hornetsa slavili nakon produžetka sa 141:134

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je jedan od boljih pojedinaca Detroita, ubacio je 24 koša (šut iz igre 8/19, trice 3/9) uz četiri skoka i isto toliko asistencija u 37 minuta provedenih na terenu. Najbolji strijelac Pistonsa bio je Alec Burks sa 27 koševa, a Killian Hayes je dodao 25. Imao je Bogdanović i šut za pobjedu, ali nije pogodio i utakmica je ipak otišla u produžetak.

Ovaj poraz pokvario je povratak na teren Charlotteinog LaMelo Balla koji je dugo izbivao zbog ozljede. On je utakmicu na kraju završio sa 23 ubačaja i 11 asistencija. Kelly Oubre Jr. je sa 28 koševa predvodio Hornetse, dok je Terry Rozier ubacio 25 koševa. No, nema sumnje kako većinski vlasnik Charlotte Michael Jordan ne može biti zadovoljan kad pogleda ljestvicu.

Pobjedu su ostvarili i LA Clippersi Ivice Zubca koji su kod kuće sa 99-88 nadigrali Minnesota Timberwolvese. Hrvatski reprezentativac je imao slab učinak, odigrao je 17:15 minuta u tom je vremenu iz pet pokušaja zabio samo dva koša pridodavši tome osam skokova.

Kawhi Leonard je ubacio 19 koševa, a Paul George 17 koševa uz 11 skokova i 11 asistencija za Clipperse. Kod Minnesote najbolji je bio Anthony Edwards sa 19 pogodaka, a Rudy Gobert je dodao 11 koševa uz 13 skokova.

Večer je svakako obilježila ozljeda Stephena Curryja u porazu Golden State Warriorsa u Indianapolisu. Bolji od aktualnih prvaka bili su domaći Pacersi sa 125-119 a predvodio ih je sa 29 koševa Tyrese Haliburton.

Curry je bio najbolji strijelac utakmice sa 38 koševa kada je morao zbog ozljede lijevog ramena napustiti teren u trećoj četvrtini.

Trener Warriorsa Steve Kerr je nakon utakmice izjavio da će Curry biti podvrgnut magnetnoj rezonanci da bi se utvrdila težina ozljede.

Standings provided by Sofascore