JOŠ MALO

Bliži se okršaj s Francuzima, jedan od najiskusnijih u Hrvatskoj imao je jasnu poruku

18.01.2024 u 13:49

Bionic
Reading

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju od 18 sati Kölnu očekuje dvoboj drugog kruga Europskog prvenstva, a protivnik je Francuska

Rukometni klasik dvije sile koje su obilježila određena razdoblja ovog sport. Hrvatska i Francuska dosad su odigrale 25 utakmica na tri najveća svjetska natjecanja. Naši dečki upisali su devet pobjeda, Francuzi 15, a jedan susret završio je neodlučeno.

'Dobro, Francuzi su poznati da su jako čvrsti u 1 na 1 i na tome ocjenjuju svoju obranu već tko zna koliko godina. Pa ne znam što bih rekao, tu je Dylan Nahi, igrao sam protiv njega ove godine već dva puta, stvarno vrhunski obrambeni igrač. Vidjet ćemo, ne znam, probat ću, da ću sve od sebe pa ću vidjeti kako će to ispasti', rekao je Luka Lovre Klarica za HRT.

Iskusni Igor Karačić je svjestan težine zadatka pred Hrvatskom.

'Francuska ima 'roster' od 20 igrača. Razgovarao sam sa svojim prijateljima koji igraju sa mnom u Kielceu. Jednostavno, ne zna se koji je bolji od boljeg, ali ono što jedino mogu poručiti je da mi nećemo predati nikako, da ćemo od prve do zadnje minute davati sve na terenu da bismo pobijedili i upisali ta dva boda', dodao je Karačić.

  • +19
EP u rukometu: Hrvatska - Rumunjska (3. kolo B skupine) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kako protiv njihove obrane?

'U rukometu je teško izbjeći kontakt. To je pitanje za izbornika kako ćete ga postaviti. Mi smo tu da poslušamo, da sprovedemo njegove ideje u djela i da pokušamo pobijediti Francusku. Mora biti čvrsta obrana i moramo zabijati lake golove. To je ono što protiv Francuske mora paliti. Jednostavno moramo biti toliko gusti i fokusirani u obrani. Nadam se s našim dobrim vratarima tako da bi nam što više olakšali posao u napadu', zaključio je Karačić.