BORBA ZA RIO

Blanki Vlašić uklonjen dio kosti: Utrka s vremenom...

12.02.2016 u 11:48

Bionic
Reading

Hrvatskoj rekorderki u skoku u vis Blanka Vlašić u srijedu je operativnim zahvatom u finskom Turkuu uklonjen dio kosti koji joj je iritirao Ahilovu tetivu te bi aktualnoj svjetskoj doprvakinji trebalo ostati dovoljno vremena za oporavak i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

'Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom, koja me muči već dvije godine, riješiti kirurškim zahvatom,' objavila je Blanka Vlašić u petak na svom službenom internetskom portalu.

'Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan,' napisala je Vlašić.

Uz Blanku je tijekom operativnog zahvata u Finskoj bio i njezin fizioterapeut Nenad Bakula, koji je pratio zahvat i vodit će je kroz proces rehabilitacije. Blanka Vlašić je otkazala sve nastupe u dvoranskom dijelu sezone i vjeruje da joj operacija neće značajnije poremetiti pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

'Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti,' zaključila je Blanka koja s preskočenih 195 cm na nedavnom mitingu u Splitu zauzima treće mjesto na ovogodišnjim svjetskim ljestvicama.