OSVOJENA DESETA MEDALJA

Blanka Vlašić u velikom stilu zatvorila najuspješnije Igre za Hrvatsku!

21.08.2016 u 03:03

Bionic
Reading

Nakon olimpijskog ciklusa obilježenog ozljedama i nadnaravnom upornošću Blanka Vlašić je uzela svoju drugu olimpijsku medalju i zaokružila najuspješnije hrvatske Igre na deset odličja!

Nakon srebra u Pekingu Blanka je čekala osam godina za novi olimpijski nastup. U međuvremenu je Hrvatska postala atletska sila, promijenilo se pola ešalona njezinih protivnica za medalju, no vratila se odlučna pokazati da je još rame uz rame s najboljima. Da je još u vrhu.

Nakon kvalifikacija shvatila je da bol neće dozvoliti normalan finale. Morala je pametno rasporediti skokove i - preskočiti 197 cm. Nekada joj je to bilo 'za dobro jutro', ali Ahilova tetiva promijenila je Blankin standard.
Sa dvije pogreške preskočila je 197 cm i došla na rub uspjeha. Brončanu poziciju ugrožavala je samo Chaunte Lowe i kada je treći puta Amerikanka srušila na 2 metra Blanka je osvojila zlata vrijednu broncu. Za ćetiri godine muke i strpljenja, nagrada koju je itekako zaslužila.
Zlato je uzela Španjolka Beitia, a srebro Bugarka Demireva, sve sa preskočenih 197 cm. Nikada manje nije trebalo za zlato, a Blanka je u trećem pokušaju umalo uzela i zlato. Ali svaki od posljednjih pet skokova završio je Blankinim jaucima i poviku prema treneru 'Ne mogu više'. U normalnim uvjetima osvojila bi zlato, ovako je osvojila - zlatnu broncu.

440873,441019,429825,416049