ZA POČETAK - PO FINALE

Blanka Vlašić otišla na svoj najneizvjesniji SP

04.03.2014 u 18:05

Bionic
Reading

Naša najbolja skakačica u vis Blanka Vlašić otputovala je danas u poljski Sopot u kojemu u petak počinje Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

'Prošle su već dvije i pol godine od mojeg zadnjeg velikog natjecanja pa me nastup u Sopotu jako veseli. Treninzi su prošli u najboljem redu, zdrava sam i spremna za kvalifikacije. Maksimalno sam koncentrirana na te kvalifikacije u petak ujutro, a ako prođem u finale, tada je sve moguće. No, za sada bih se željela suzdržati od najava i očekivanja. Idemo dan po dan, korak po korak pa što bude,' rekla je Blanka uoči odlaska u Poljsku.

Oprezan s najavama bio je i njezin trener Boran Marinović koji smatra da će ključ svega biti nastup u kvalifikacijama koje počinju u petak u 10 sati.

'Nećemo puno razmišljati unaprijed jer je Blanka dosta vremena izbijala iz natjecanja, a posebno s velikih natjecanja. Zato će nam primarni cilj biti plasman u finale,' rekao je Marinović.

Blanka je prije tjedan dana preskočila dva metra...


Pored Blanke Vlašić norme za nastup na SP u Poljskoj izborile su i naša druga visašica Ana Šimić te Andrea Ivančević koja će nastupiti na 60m s preponama.

Šimić je normu za SP (194) ispunila na skakačkom mitingu u češkom Hustopečeu preskočivši 194 centimetara što je njezin osobni rekord u dvorani. Šimić je normu potom potvrdila i u Goeteborgu također preskočivši 194 cm.

'Očekujem da ću izboriti finale jer sam ove godine tri puta skakala preko 194 cm, premda skačemo ujutro,' kazala je naša 'druga' visašica Ana Šimić, dok bi se rekorderka na 60 m s preponama Andrea Ivančević zadovoljilja ulaskom u polufinale.

'Start moje kvalifikacijske skupine je u petak u 18 sati. S obzirom na dobru formu i to da iz utrke u utrku trči sve bolje i bolje, nadam se da bi mogla izboriti nastup u polufinale što bi za mene bio izuzetan uspjeh,' rekla je Ivančević koja je normu istrčala na dvoranskom mitingu u Budimpešti s rezultatom 8,16 što je njezin osobni i hrvatski rekord.

Ana i Andrea u Sopot kreću sutra u 18,30 sati.