IMA DRUGE PLANOVE

Blanka Vlašić odlučila da neće skakati u Beogradu

13.01.2017 u 17:14

Bionic
Reading

Blanka Vlašić neće sudjelovati na Europskom atletskom dvoranskom prvenstvu početkom ožujka ove godine u Beogradu, ali će na Svjetskom atletskom prvenstvu na otvorenom u kolovozu u Londonu pokušati po treći puta osvojiti titulu svjetske prvakinje u skoku u vis, što dosad nije uspjelo nijednoj visašici, najavili su u petak na konferenciji za novinare u Splitu Blankini treneri Joško Vlašić i Bojan Marinović.

'Na Europsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu nećemo ići iz razloga što smo sebi htjeli dati dovoljno vremena i ne žuriti, to jest da rehabilitacijski procesi budu temeljiti i da to bude baza za sve godine koje su, nadam se, pred nama,' istaknuo je Joško Vlašić.

'O kontrolnom magnetu i o reakciji na stresnom treningu ovisi i daljnje naše postupanje. Nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru obavljen je kontrolni magnet u Mostaru koji je pokazao kako je Blankin problem smanjen na jednu trećinu u odnosu na ranije razdoblje što je sjajna vijest. Mislim da se isplatila Blankina žrtva nastupa pod ozljedom u Riu, gdje je osvojila brončanu medalju, a to nije izazvalo preveliku štetu', dodao je Joško Vlašić.

Vlašić je također kazao kako Blanka, kojoj su sada 33 godine, posjeduje htijenje da se natječe i sljedećih nekoliko godina te da sudjeluje na OI u Tokiju 2018. godine. Pitom je naglasio da Blanka i njezin stručni stožer imaju čak i ambiciju da se njeni rezultati u sljedećoj fazi približe dometima koje je imala na vrhuncu svoje karijere.

Bojan Marinović je dometnuo kako Blanka u sljedećih mjesec dana neće biti u 'fazi skoka', potrebnoj za natjecanje.

'Ukoliko Blanka dođe do faze skokova za dva do tri mjeseca, mislim da bi ona na Svjetskom atletskom prvenstvu na otvorenom u Londonu imala što reći, možda bi mogla loviti i treću zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima što još nitko nema,' kazao je Marinović.