DVORANSKO SP

Blanka Vlašić kroz ušicu igle do finala

07.03.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić jedva je stigla do finala u svojoj disciplini. Naime, tri je puta rušila na 195 centimetara, ali na toj visini uspješno je bilo tek sedam atletičarki

Iako je prije dva tjedna Blanka Vlašić upsiala skok preko dva metra, do finala dvoranskog SPa u poljskom Sopotu probila se kroz ušicu igle. naime, Blanka je uspješno, iz prvog pokušaja, preskočila  184 i 192 centimetra, a onda je na visini od 195, što je bila norma za finale, tri puta rušila.

No, imala je Blanka sreće jer tek je sedam atletičarki preskočilo normu, pa se i za nju našlo mjesto u završnici.

Druga hrvatska predstavnica, Ana Šimić, 'zapela' je na nižim visinama. Preskočila je 188 ali je na visini 192 tri puta rušila letvicu.

Očito nakon duge stanke i problema s ozljedom Splićanka još uvijek nema konstantu, ali finale je tu i u subotu će imati priliku osvojiti svoju petu medalju na svjetskim dvoranskim prvenstvima. U Valenciji 2008. i Dohi 2010. je bila svjetska prvakinja, iz Moskve 2006. ima srebro, a iz Budimpešte 2004. broncu.

Spomenimo da su, osim Blanke i Thiam, u finale ušle i Ruth Beitia, koja je sve visine u kvalifikacijama preskakala isprva, te Marija Kučina, Marie-Laurence Jungfleisch, Levern Spencer, Kamila Licwinko, Justyna Kasprzycka i Emma Green Tregaro.