ODLUKA JE PALA

Blanka Vlašić: Idem na svjetsko prvenstvo!

19.08.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka i svjetska prvakinja u skoku uvis, Blanka Vlašić, bez obzira na ozljedu, putovat će na svjetsko atletsko prvenstvo

Blanka Vlašić sredinom tjedna završila je na pregledu nakon konstantnog bola te je napravljena magnetska rezonanca njezinog lijevog koljena. Prve informacije govorile su da će najbolja svjetska visašica zbog ozljede morati propustiti svjetsko atletsko prvenstvo koje će se održati u Daegu, no na presici koju je hrvatska atletičarka održala u petak Blanka je objavila da će unatoč ozljedi putovati na atletski SP!

'S odlukom da neću putovati živjela sam 12 sati, a onda sam shvatila da moram otići. Ne bih mogla 3. rujna sjediti kod kuće i gledati natjecanje na televiziji. Bilo bi to kao da je netko napravio zabavu, a mene nije pozvao. Nastupit ću ako se ne dogodi najgore, a cilj mi je odraditi još tri treninga, prilagoditi se i pokušati uči u finale. Borit ću se, nema mi druge', kazala je Blanka sa suzama u očima.

Naša najbolja atletičarka po prvi je puta u situaciji da je zbog ozljede na meti protivnica te da na natjecanje ne odlazi kao favorit.

'Nakon 12 godina moralo se i ovo dogoditi, znam u čemu je problem. Idem preko boli i nema mi druge nego stisnuti zube i pokušati se ušuljati na mala vrata i uzeti jednu od medalja', rekla je Blanka.