KUP KONTINENATA

Blanka slavila rezultatom sezone na Poljudu

05.09.2010 u 20:44

Bionic
Reading

Najbolja svjetska visašica Blanka Vlašić potvrdila je svoju ulogu favorita u skoku u vis te je u svom rodnom gradu u sklopu Kupa kontinenata s lakoćom slavila preskočivši 205 cm, što je rezultat sezone i rekord natjecanja

Kao predstavnica Europe Blanka Vlašić pobijedila je u skoku u vis – dominantno i sve u prvom pokušaju. Inspirirana činjenicom da skače pred svojim sugrađanima, Blanka je počela skakati tek na 188 cm koje je preskočila iz prvog pokušaja, kao i 192 cm, a onda i 195 cm, da bi na 200 cm ostala tek Blanka i Šveđanka Emma Green.

Obje su to preskočile, a onda je hrvatska atletska heroina iz prvog pokušaja preskočila i 202, dok je Green rušila. Iako je već s preskočenih 202 cm pobijedila, Blanka se nije zaustavila. Podigla je letvicu na 205 cm, što je najbolji rezultat sezone te je i to preskočila od prvog pokušaja.

I onda je krenuo lov na povijest – 210 cm. Koliko god se Blanka trudila, nažalost nije uspjela oboriti rekord Štefke Kostadinove.

Drugo mjesto u Splitu osvojila je Šveđanka Emma Green s preskočenih 195 cm, dok je treća bila Levren Spencer sa Svete Lucije s rezultatom 188 cm.

'Nadam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Hvala mojim Splićanima što su došli na stadion i nadam se da ovo nije zadnji puta da skačem na Poljudu. Svojim dolaskom ste mi današnji dan učinili nezaboravnim, danom koji će obilježiti cijelu moju karijeru', kazala je Blanka u obraćanju svima na stadionu nakon što je otrčala, ili bolje rečeno otplesala počasni krug oko stadiona na taktove pjesme pokojnog Dina Dvornika 'Ništa kontra Splita'.