PRIORITETI POSTAVLJENI

Blanka: Rekord je važniji i od olimpijskog zlata

19.06.2010 u 18:51

Bionic
Reading

Tijekom vikenda u Beogradu se održava ekipni atletski Euro na kojemu će najzvučnije ime biti hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić

Vlašić će u nedjelju u 17.30 početi svoj nastup na stadionu Crvene zvezde na kojem je, eto, dobila priliku prije nego na Poljudu ili Maksimiru.

'Moj cilj je ponovno preskočiti dva metra. Vrijeme može biti problem, ali ako padne kiša, potrudit ću se srušiti nepisano pravilo da se na mokrom ne ide visoko. Ova sezona je svojevrsno zatišje pred buru koja slijedi iduće godine, ali u Barceloni ću na EP-u hvatati posljednju medalju koja mi nedostaje u kolekciji', prenose srbijanski mediji Blankin uvod.

'Najdraža medalja uopće? Lanjsko zlato iz Berlina kada sam obranila svjetski naslov. Prolazila sam kroz prvu krizu te zime i dobro reagirala u specifičnom trenutku. Nije to bila osveta za srebro na OI u Pekingu, već samo povratak na zacrtanu stazu.'

Lani je preskočila 208 cm, još jedan nedostaje do dugoočekivanog rušenja rekorda Stefke Kostadinove.

'Svaki centimetar preko dva metra zahtijeva puno truda i znoja i nevjerojatan je uspjeh. Lani sam napredovala za jedan centimetar i sada želim vidjeti gdje sam po tom pitanju. Želja za svjetskim rekordom uvijek je tu, ako bih morala birati između preskakanja 210 i olimpijskog zlata, izabrala bih rekord. Rekordera je kroz povijest ipak bilo manje', rezonira Blanka.