ZLATNA BEZ GREŠKE

Blanka: Osim zlata, htjela sam i srušiti rekord

13.03.2010 u 19:35

Bionic
Reading

Nakon obranjenog svjetskog zlata, Blanka Vlašić bila je očekivano sretna i zadovoljna. Najbolja svjetska visašica se nadala i da bi mogla srušiti svjetski rekord

Bez obzira na to što su mnogi očekivali da će Blanka Vlašić obraniti naslov svjetske prvakinje, ovo zlato iz Dohe posebno veseli. Prema kazivanju same Blanke, ona u Katar nije došla po naslov, nego skočiti najbolje što može i po mogućnosti ostvariti novi svjetski rekord.

'Mislila sam da će neka od konkurentica preskočiti dva metra i motivirati me za dalje. Bila sam spremna za skok preko 205 cm, ali sam se ispraznila. Osim zlata, ovdje me zanimalo još samo rušenje svjetskog rekorda, ali nisam mogla nakon 2,00 odmah napadati 2,09 metra. Prevelika je to razlika', kazala je Blanka u razgovoru za Večernji list te dodala da medalju posvećuje svom treneru.

O zlatu, Blanka je rekla:

'Znam da su svi očekivali zlato, ali ja tako ne razmišljam. Na svakom natjecanju može se dogoditi nešto nepreviđeno. Jedno rušenje letvice može sve poremetiti. Zato sam bila maksimalno skoncentrirana. Dobro je što sam nastupala posljednja pa sam kontrolirala situaciju. Znala sam da, ako netko ispred mene preskoči, onda moram i ja. Drago mi je što sam osvojila zlato bez ijednog rušenja', prenosi Večernji list riječi najbolje visašice svijeta.