NIŠTA OD MOSKVE

Blanka o otkazu: Bol je bila preveliko upozorenje

02.08.2013 u 14:37

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić odustala je od nastavka sezone zbog ozljede Ahilove tetive koja je muči već duže vremena

'Nitko ne bi bio sretniji da mogu skakati na Svjetskom prvenstvu i da mogu odraditi i Zagreb i Bruxelles. Zaista sam se radovala ovom drugom dijelu sezone. Međutim, koliko god ja željela neke stvari, preveliko je bilo upozorenje u obliku boli da bih ga ignorirala', rekla je Vlašić na današnjoj tiskovnoj konferenciji i pojasnila s kojim se problemima suočavala u posljednje vrijeme.

'Ritam oporavka poslije svakog natjecanja ove godine je bio takav da bih već nakon trećeg dana poslije natjecanja mogla normalno trenirati. Međutim, nakon tih sedam natjecanja od kojih su se tri zadnja zbila svakih sedam dana jednostavno je došlo do dosta burnije reakcije gdje bol nije popuštala ni sedam i više dana poslije', opisala je Vlašić.

Naša ponajbolja atletičarka istaknula je kako je ovogodišnjim natjecanjima bila zadovoljna te da je u njima pronašla motiv i želju za nastavkom karijere koju ne želi ugroziti zbog jednog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

'Ono što je cilj da potpuno ozdravim i da počnemo s intenzivnim treninzima za sljedeću godinu bez bolova', zaključila je Vlašić.