ODGOVOR RUSKINJI

Blanka: Normalan čovjek ne laže o ozljedi

  • Autor: Agencija VLM
  • Zadnja izmjena 06.09.2011 08:04
  • Objavljeno 06.09.2011 u 08:04
Blanka Vlašić

Blanka Vlašić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović / PIXSELL

Nešto iza 20 sati Blanka Vlašić, hrvatska sportska heroina, osvajačica srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Koreji, stigla je u svoj Split

To srebro, osvojeno u najtežim mogućim uvjetima za Blanku, nije nagnalo gradonačelnika Željka Keruma da dođe, da joj se nakloni. Nismo ni očekivali, i do sada je izbjegavao Blankine dočeke, ali sada nije poslao ni svoje dogradonačelnike.

Tek je u ime Splita stigao Ivan Veštić, Kerumov savjetnik za sport. Ostalo je sve već bilo tradiocionalno. Mama Venera, braća Marin, Luka i Nikola, prijatelji...

'Lijepo je što se opet nalazimo na aerodromu, znači da smo nešto napravili. Ušli smo u sportsko selo na mala vrata, izašli na velika. Ovih posljednjih šest tjedana bilo je izuzetno teško u Blankinom životu. Možda je otrcano, ali hrabre prati sreća,' rekao je Joško Vlašić.

Bila je nasmijana, marama omotana oko glave dala je naslutiti novi modni trend... Na licu joj se vi, vidjelo se zadovoljstvo zbog medalje. Ali, i zbog toga što je sve završilo.

'Sve što se događalo doživljavam kao dozvolu da mogu mirno spavati narednih par dana. A to je sasvim dovoljno. Nisam euforična, nisam otkrila novi kontinent, išla sam odraditi svoj posao i to sam napravila, i to u malo težim okolnostima. Neće odsada biti sve med i mlijeko, sebi sam dokazala da se mogu snaći u svim mogućim uvjetima. Koliko god mi je ovo natjecanje bilo super, nadam se da će ovakvih biti što manje u životu. Nedostaju mi ona na kojima s lakoćom pobjeđujem, neka u budućnosti bude što manje ovakvih šokova. Dobro sam se zabavila, osjetila sam se da nisam još za baciti, baš sam uživala u natjecanju,' kazala je Blanka.

Priželjkuje malo drugačiji početak priprema za slijedeću sezonu.

'Najvažnije je ostati zdrava i odraditi ova dva natjecanja, pa da krenem zdrava u novi ciklus za London,' govorila je Blanka.

Nije potvrdila svoj nastup na Hanžeku. Još uvijek je upitno hoćemo li je vidjeti na novom dvoboju s Anom Čičerovom. Umjesto nje odgovorio je otac.

'Nastup na Hanžekovićev memorijalu još nije potvrđen. Ne ovisi o nama, ahilova tetiva je boli, napravit ćemo trening bez trčanja, dati sebi vremena. Ruptura je iza nas, koljena su boljela, ali kad se zagriju može se podnijeti, ali ahilova tetiva pruža neizvjesnost,' pričao je Joško Vlašić.

Zlatna Ana Čičerova za ruske medije je kazala kako sumnja da netko može onako skakati s ozljedom. Kada smo to prenijeli Blanki dobila je blago rumenilo u licu. Poludjela je, ali uspjela se suzdržati.

'Što ja imam komentirati. To je njezino mišljenje, ja nikoga ne komentiram. Voljeli bi da ja to doživljavam kao provokaciju. Neću misliti što je ona rekla, a imala sam toliko svojih problema. Kao da ja ne bih voljela da sam zdrava. Evo, Čičerova je bila potpuno zdrava i u životnoj formi, pa je opet visjela,' rekla je Blanka.
Uključio se i Joško.

'Imamo nalaze, ali neću napraviti tri milijuna potvrda o njenom stanju i svima poslati,' dodao je Joško, a Blanka nastavila.

'Kako normalan čovjek, ako imalo vjeruje u Boga, govoriti o ozljedama, a da ne postoje. Pa, da ti se kasnije sve vrati,' zaključila je Blanka Vlašić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi