STIGLA KUĆI

Blanka: Motivacija ne može nestati

23.11.2010 u 07:59

Bionic
Reading

Najbolja atletičarka svijeta za 2010. godinu Blanka Vlašić, kojoj je to priznanje po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) dodijeljeno u nedjelju navečer u Monte Carlu, vratila se kasno u ponedjeljak u Split gdje su je dočekali rodbina, prijatelji i brojni novinari

U Blankinu čast za na aerodrom je donesena torta s natpisom 'Mount Blanka 2010.'

Blanka je rekla kako je nagradu najbolje atletičarke svijeta u 2010. godini posvetila svom ocu, te da se već sutra vraća treninzima.

'Svaka čast luksuzu u Monte Carlu gdje sam imala s hotelskog balkona pogled na more, ali naše je Jadransko more puno ljepše, bez obzira na sve što oni imaju a mi nemamo', rekla je Blanka govoreći o dojmovima sa svečanosti proglašenja najbolje atletičarke svijeta održane u Monte Carlu.

Na upit strahuje li da bi joj idućih godina moglo ponestati motivacije jer je ove godine osvojila sve što se može osvojiti, Vlašić je kazala kako to neće biti slučaj.
'Ovogodišnje velike uspjehe postigla sam pod određenim okolnostima, a svaka godina nosi svoje nove okolnosti koje iznjedre novu motivaciju', rekla je Vlašić.

Dodala je kako oko sebe ima ljude koji je svaki dan motiviraju, te su zaslužni za njezine uspjehe.

'Moja iskonska motivacija ne može tek tako nestati, to je ona motivacija s kojom se svako jutro dižem i s kojom svaku večer idem spavati u želji da iskažem sve svoje mogućnosti', istaknula je Blanka.

Na upit koji joj je skok u 2010. godini bio najdraži, kazala je da su to bili skok od 205 cm na splitskom Poljudu na Interkontinentalnom kupu kojim je ostvarila najbolji rezultat sezone, te skok od 203 cm u Barceloni kojim je osvojila naslov europske prvakinje na otvorenom.
Blankin otac Joško Vlašić je izjavio kako je za njega i suprugu ovo priznanje Blanki za najbolju atletičarku svijeta za 2010. godinu 'ispunjenje roditeljskog sna'.

Po riječima Joška Vlašića nije bilo lako Blanki iz Splita i Hrvatske koja ima samo 4,5 miljuna stanovnika osvojiti ovakvo priznanje.

'Ovim priznanjem Blanka je doživjela svoju pravdu', kazao je Joško Vlašić.

Po njegovim riječima, ljudi su u Hrvatskoj ovo priznanje Blanki doživjeli kao 'neko olakšanje i iskupljenje, odnosno kao neku pravdu u konačnosti kakva se često ne može naći u svakodnevnici u ovim nekim nepredvidivim ishodima i mnogim nepravdama'.