SPREMA NOVI UZLET

Blanka: Moj san je zlato, vidimo se u Riju

05.08.2012 u 13:42

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, u razgovoru za slovenski portal siol.net, komentirala je uspjehe Sandre Perković, očekivanja od Usaina Bolta, Primoža Kozmusa i brojne druge teme

'Sandra Perković je nastavila s uzdizanjem hrvatske atletike. S tim problemom sam se ja mučila na početku karijere zajedno s Ivanom Brkljačić. Bile smo juniorske prvakinje svijeta 2000. godine, ali tada atletika u Hrvatskoj nije imala odgovarajući tretman. Puno sam radila na podizanju renomea atletike, a sada je taj trend nastavila i Sandra,' smatra Blanka koja u London nije otputovala zbog komplikacija s oporavkom nakon operacije Ahilove tetive.

'Moj san ostaje zlatna olimpijska medalja kojoj se nadam u Riju, ali ako je i ne osvojim mislim da sam već postigla jako puno toga u svojoj karijeri. Toliko zlata na svjetskim i europskim prvenstvima, pobjeda na mitinzima, a ostaje i dalje lov na svjetski rekord. Mnogi već sumnjaju u mene, a ja sam sretna i vrlo motivirana da im dokažem da nisu u pravu. Važno mi je da se s vremenom i dalje sve bolje slažem sa svojim timom, ocem Joškom i trenerom Bojanom Marinovićem,' poručila je hrvatska visašica.

Poznato je da Blanka izuzetno cijeni jamajčanskog sprintera Usaina Bolta kojeg drži jednim od najvećih atletičara svih vremena.

'On je apsolutni kralj atletike. Vrlo je karizmatična i zanimljiva osoba, a već dugo niti jedan sportaš nije bilo toliko popularan na cijelom svijetu. Još od vremena Carla Lewisa. Što se tiče natjecanja u Londonu teško je predvidjeti kako će se stvari razvijati. Svi su u Daeguu na SP-u očekivali sigurnu pobjedu Bolta, a on je krivo startao i ostao bez plasmana. Mislim da mu Blake može ozbiljnije zaprijetiti na 200 metara, premda će, kažem, sve biti otvoreno,' ocijenila je Vlašić.

Neizbježna su bila i pitanja vezana za slovenski sport na Olimpijskim igrama i njihova bacača kladiva Primoža Kozmusa koji brani zlato iz Pekinga.

'U svakom slučaju želim svu sreću Kozmusu. Mislim da bi za njega možda bilo dobro da napravi malu pauzu i odmori se od natjecanja. Ponekad kada sve osvojite, a on ima i svjetski i olimpijski naslov, dolazi do pada motivacije pa bi pauza bila dobrodošla. Što se tiče Slovenije, kao i Hrvatska, s obzirom na veličinu i broj stanovnika radi se o vrlo uspješnim zemljama na Olimpijskim igrama. Slovenci su oduvijek bili sportska nacija, a za nas koji dolazimo iz malih zemalja uvijek je dodatni motiv nositi se s velikima,' zaključila je Vlašić.

U sjajnom finalu Pekinga Blanki ni izvrsnih 205 nije donijelo zlato. Tia Hellebaut se okitila zlatom