IZBOR NAJBOLJIH

Blanka, Ivica, vaterpolisti i košarkašice iznad svih

26.12.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Blanka Vlašić po peti put, Ivica Kostelić po treći put, košarkašice Gospića i vaterpolska reprezentacija pobjedici su u svojim kategorijama za najbolje u 2010. godini. Bio je to 59. izbor, u 65. godina izlaženja Sportskih novosti, a kojeg su uveličali i brojni velikani hrvatskog sporta, počev od Tamare Boroš, Ive Majoli, Zvonimira Bobana i Gorana Ivaniševića

Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić i dvostruki osvajač srebrne medalje na ZOI u Vancouveru skijaš Ivica Kostelić izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske za ovu godinu u izboru Sportskih novosti.

'Izuzetna mi čast primiti nagradu od Gorana Ivaniševića. Oni koji su bolje pratili moje nastupe proteklih godina vidjeli su da nešto nije baš kako treba, ali drago mi je da sam se uspjela 'kamuflirati'. Bez teških trenutaka nema napretka, kada je sve dobro čovjek se opusti. Specifična je sezona ispred mene, preskočit ću dvoranski dio, a umjesto toga ću odraditi kvalitetne pripreme i nadam se da će se to pokazati na rezultatima u ljeto kada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ću sljedeće sezone ostvariti još jedan korak naprijed', kazala je Blanka Vlašić na današnjem proglašenju laureata.

Blanki je to peti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić koja je osam puta bila najbolja. Najbolja svjetska visašica je ove sezone osvojila zlato na Europskom prvenstvu i Svjetskom dvoranskom prvenstvu, pobjednica je Dijamantne lige, a Međunarodna atletska federacija proglasila ju je najboljom atletičarkom svijeta. Drugo mjesto u izboru za najbolju sportašicu pripalo je europskoj prvakinji u bacanju diska Sandri Perković, a treće plivačici Sanji Jovanović.

Ivica Kostelić izrazio je zadovoljstvo proteklom sezonom: 'Ostvarili smo ono što smo željeli i može se reći da je ova godina bila dobra. No, sada je sve teže zadržavati ovu razinu rezultata. Što se tiče nove sezone polovično sam zadovoljan, mislim da je moglo biti bolje, ali sezona u Svjetskom kupu je još duga, tako da se sve to da popraviti. Osim Svjetskog kupa, podjednako mi je važno i SP u Garmischu, nadam se da ću biti u dobroj formi. No, prvo je na redu slalom na Sljemenu, a nadam se da ću biti na visini zadatka'.

Iza njega su se plasirali brončani olimpijski biatlonac Jakov Fak, te jedriličar Ivan Kljaković Gašpić.

Ekipom godine proglašene su košarkašice Gospića, koje su osvojile kup i prvenstvo Hrvatske, te regionalnu ligu.

Za momčad godine izabrana je vaterpolska reprezentacija Hrvatske, koja je osvojila naslov europskih prvaka, dok je drugo mjesto pripalo svjetskim prvacima u četvercu na pariće.

Nagrada za 'fair-play' pripala je odbojkašima Mladosti, koji su otvarili izuzetne rezultate unatoč besparici.