NAKON TREĆEG MJESTA

Blanka: Forma mi ne dopušta velik broj skokova

07.06.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska skakačica u vis, Blanka Vlašić, koja se polako vraća u pravu natjecateljsku formu nakon dugačke stanke zbog ozljede, u Rimu je osvojila treće mjesto. No, iako je preskočila 195 cm, Blanka je vrlo zadovoljna

'Super mi je bilo na stadionu, vidjela sam hrvatske navijače. Zadovoljna sam. Idem korak po korak. Ovo je dobro. Pogotovo jer mi Rim nikada nije bio najdraži', komentirala je hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić nakon nastupa na mitingu Dijamantne lige u Rimu.

Na Golden Gali Vlašić je zauzela treće mjesto s preskočenih 195 centimetara, iza dviju Ruskinja, Svetlane Školine i Ane Čičerove koje su obje preskočile 198 cm.

'Toliko sam se izmučila tražeći tehniku, ali svaki put je tako ovdje. Prvi skok na 198 je bio sjajan. Puno sam se umorila, mislim da nisam još toliko u formi da bih mogla izdržati veliki broj skokova. Što je normalno, meni je sve ovo novo, još se privikavam. Sljedeći je Oslo. Putujem već u utorak. Idemo još korak više', dodala je Vlašić.

Podsjetnik, za Vlašić je ovo bio drugi nastup po povratku natjecateljskom ritmu nakon ozljede, nakon što je u premijernom slavila u New Yorku s preskočena 194 centimetra.