DOBRO ZA HRVATSKU

Bjelorusi i Ukrajinci odigrali miroljubivih 0:0

09.09.2009 u 20:50

Bionic
Reading

Susret Bjelorusa i Ukrajinaca u Minsku bio je vrlo značajan i za Hrvate jer o bodovima Ševčenka i društva itekako ovisi sudbina momčadi koju vodi Slaven Bilić

Miroljubivih 0:0 Bjelorusa i Ukrajinaca ide na ruku Hrvatskoj, to je neosporno, no s obzirom na viđenu igru u Minsku, ipak možemo biti pomalo nesretni što domaćini nisu osvojili sva tri boda. Momčad koja je na Maksimiru prije nekoliko dana odigrala izvrsnu utakmicu, to je ponovila i protiv svojih 'dragih' susjeda Ukrajinaca.

Bjelorusi su igrali napadački, vrlo dobro, s Aleksanerom Hlebom kao motorom momčadi, prijetili suparničkom golmanu, ali na kraju ipak nisu uspjeli postići gol. Jednom se ispriječila prečka, nekoliko puta je dobro reagirao Pjatov, dok su s druge strane Andrij Ševčenko i suigrači mahom igrali na kontranapade, pomalo sramežljivo prijeteći domaćem vrataru.

Nakon remija u Minsku, Ukrajina je propustila priliku dostići Hrvatsku po broju bodova i prije našeg susreta s Engleskom, pa će u preostale dvije utakmice, protiv Engleske na domaćem travnjaku i Andore u gostima, tražiti bodove nade za osvajanje drugog mjesta skupine 6.