ambiciozni trener

Bjelica uvjeren da Dinamo ove godine neće biti sprdnja u Europi

30.07.2018 u 21:44

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica siguran je da pod njegovim vodstvom 'modri' mogu igrati ozbiljan nogomet u Europi te se nada da će momčad rutinski odraditi posao u uzvratu protiv Hapoela...

Dinamo je već u prvoj utakmici na Maksimiru svladao Izraelce s visokih 5:0 pa bi uzvrat trebao biti tek formalnost, no strateg zagrebačkog kluba je oprezan.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Napravili smo odličan posao u Zagrebu, ali znamo da je Hapoel iznimno kvalitetna ekipa. Ekipa su koja je posebno dobra u napadu. Ispred nas je teška uzvratna utakmica, 90 minuta borbe i trebamo dati maksimum. Prva utakmica je bila gotovo savršena i trebamo ponoviti isto to ovdje na Turner stadionu,' izjavio je dan uoči susreta Nenad Bjelica pa dodao:

'Imamo kvalitetan kadar i velik broj igrača i svi će oni dobiti priliku igrati kod mene. Oni koji su igrali protiv Hapoela na Maksimiru dobili su slobodno u prvenstvu jer trebamo te igrače za ovu utakmicu, a odmorili smo ih tako da budu odmorni i svježi za uzvrat. Vjerujem da ćemo prezentirati ponovno dobru igru.'

Dinamo već gotovo 50 godina nije prezimio u Europi, a posljednjih godina nije djelovao konkurentno onima najboljima, osim u utakmici na Maksimiru kad je iznenadio Arsenal 2015. godine. Bilo je i teških poraza, no Bjelica je uvjeren da dolaze bolja vremena.

'Ne volimo da se ljudi s nama sprdaju tako da ćemo sigurno napraviti sve da ne budemo sprdnja u Europi. Želim da se moja ekipa bori kao u prvoj utakmici. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, a i ovdje smo došli pobijediti. Isto tako, želim da moji igrači daju sve od sebe i to je moj zahtjev prema njima. Neće biti lako, ali morat ćemo biti bez greške u obrani i u ovom susretu,' zaključio je novi strateg 'modrih'.