krasno priznanje

Bjelica proglašen najboljim trenerom Europe: U Turskoj se poklonili strategu Dinama

12.01.2019 u 16:59

Bionic
Reading

Osim što sa svojim stožerom priprema Dinamo za nastavak sezone, za vrijeme boravka u Turskoj trener Nenad Bjelica imao je čast sudjelovati i predavati na istaknutom FIFEX kongresu organiziranom od strane Turskog nogometnog saveza i UEFA-e u Beleku ove subote gdje su ga iznenadili krasnom nagradom...

Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada, a uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama, i to posebno u UEFA natjecanjima ove sezone, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Europa lige, objavila je službena stranica zagreačkog kluba.

  • +12
Nenad Bjelica, Dinamov trener Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na kraju predavanja trener Bjelica dobio je veliko priznanje od strane domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, a to je nagrada Fifex-a za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini.

Nakon što je ostvario jedan od povijesnih uspjeha s Dinamom, nakon 49 godina osigurao proljeće u Europi uz sjajnu momčad koju Dinamo ima, i dobio priznanja Sportskog saveza Grada Zagreba za najboljeg nogometnog trenera 2018. godina, i ova je nagrada dodatni uspjeh i ogromno priznanje europskih stručnjaka i organizacija za njegov rad.

Na istom je Fifex kongresu predavanje održao i trener iz Dinamove nogometne škole Ivan Mijač koji je pred nekoliko stotina sudionika govorio o radu i uspjehu naše nogometne škole, jedne od najboljih u svijetu.