oglasio se i grk

Bizaran incident na US Openu; Murray izgubio živce zbog Tsitsipasa i njegovih čestih odlazaka na WC, a neki ga optužuju i za tešku prevaru: Što tamo radi toliko dugo?

31.08.2021 u 12:02

Bionic
Reading

Puno se prašine podiglo nakon što su sjajan teniski meč odigrali Stefanos Tsitsipas i Andy Murray u prvom kolu US Opena

Sjajni grčki tenisač Stefanos Tsitsipas slavio je na koncu rezultatom 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4, ali nakon meča se podiglo dosta prašine zbog pomalo bizarnog razloga.

Očito je legendarnom škotskom tenisaču Andyju Murrayju – nekadašnjem pobjedniku US Opena - teško pao poraz nakon gotovo pet sati jer je odigrao svoj najbolji meč u posljednjih godinu dana.

Naime Murrayju je silno smetalo to što je Grk u više navrata prekidao meč i tražio dozvolu za odlazak u WC. I tu ne bi bilo ništa sporno da stanke nisu trajale i do dvadeset minuta…

'Zanima me što on tamo radi toliko dugo? Nikada u karijeri nije mi trebalo 20 minuta da obavim nuždu', nakon meča je kazao ljutiti Murray koji je u tom trenutku vodio 2:1 u setovima. Stoga je jasna njegova frustracija…

No ovo nije prvi put da Tsitsipas radi nešto slično, a već se odavno među tenisačima proširila priča da to namjerno radi jer mu pravila to dozvoljavaju.

Trenutak u kojem je Murray izgubio živce pogledajte OVDJE.

Činjenica jest da se Murray, koji ima ugrađen umjetni kuk i u veteranskim je godinama, ohladio i izgubio ritam. To odugovlačenje izbacilo je Škota iz takta, ali to nije sve.

'Iskreno, izgubio sam poštovanje prema njemu. Napravite nešto oko toga. Govorimo cijelo vrijeme o ovome što radi, ali ništa se ne poduzima. Stalno se događaju iste stvari', dodao je frustrirani Murray.

Čak se pročula priča da te duge pauze Tsitsipas koristi za prevaru, tj. kako bi razmijenio nekoliko poruka oko taktike s ocem koji mu je ujedno trener. Komunikacija s trenerom u muškom tenisu strogo je zabranjena, a zasad nema dokaza da je o tome riječ. No tu temu nitko od tenisača nije načeo i zasad je riječ samo o glasinama.

No nešto kasnije oglasio se i Tsitsipas :

'Ako mi nešto želi reći, onda bismo trebali nas dvojica razgovarati o tome da vidimo što nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Sve dok igram po pravilima i držim se toga što ATP kaže da je fer, ostalo je u redu', kratko i jasno rekao je Grk.