JE LI NA PRAVOM PUTU?

Bivši trener Samprasa i Federera: To što Hrvat radi ovdje je zastrašujuće!

14.03.2018 u 11:09

Bionic
Reading

Borna Ćorić nikada nije igrao bolje u karijeri, tako i on misli, a to sugeriraju i rezultati na turniru Masters serije 1000 u Indian Wellsu na kojem je hrvatski tenisač svoja prva tri suparnika pomeo s terena

Donald Young 6-0, 6-2, Albert Ramos Vinolas 6-0, 6-3 i Roberto Bautista Agut 6-1, 6-3, Amerikanac i dva Španjolca upoznala su 21-godišnjeg Ćorića u najboljem mogućem izdanju. Hrvatski tenisač je u prva tri kola protivnicima zajedno prepustio tek devet gemova.

Naš talent u svijetu tenisa bio je često puta etiketiran kako budućnost 'bijelog sporta', no bilo je previše oscilacija, velike pobjede protiv vrhunskih igrača zamjenjivali su iznenađujući porazi od onih koji po talentiranosti nisu ni blizu Ćoriću.

U prosincu prošle godine mladi Hrvat povukao je drastičan potez, promijenio je cijeli stručni stožer. Kao trener na dnevnoj bazi stigao je hrvatski stručnjak Kristijan Schneider (bivši trener Ane Konjuh), za kondicijsku pripremu zadužen je postao Riječanin Dalibor Širola (radio s Ljubičićem, Seppijem, Raonicem), fizioterapeutske dužnosti preuzeo je Claudio Zimagla, a ulogu trenera-supervizora dobio je poznati Talijan Ricardo Piatti. Uz sve to Ćorić je promijenio menadžersku agenciju te je sada njegova budućnost u rukama Ivana Ljubičića.

  • +4
Borna Ćorić - Roberto Bautista Agut Izvor: Profimedia / Autor: Grant Winte / SIPA / Profimedia

Vrijeme će pokazati je li ta promjena bila pun pogodak, ali ono što smo vidjeli od Ćorića u Davis Cupu u Osijeku (protiv Kanade) pa sada na Paribas Openu u Indian Wellsu sugerira nam da bi ovo mogla biti Ćorićeva godina. Zagrepčanin je nakon sjajne predstave protiv 16. na svijetu Bautiste Aguta također zadovoljan formom.

'Iz meča u meč igrao sam sve bolje i bolje, a protiv Bautiste Aguta sam do 6-1, 3-0 vjerojatno pružio svoj najbolji tenis u životu. Igrao sam agresivno, stalno na njega stavljao pritisak, a istodobno nisam radio pogreške', govorio je Ćorić te se osvrnuo na svoje promjene.

'Osjećao sam kao da mi je potrebna promjena. Nešto drugačije, ne samo kod trenera nego i menadžera, kondicijskog trenera, fizioterapeuta. Dosta sam pričao s Ivanom i Riccardom prije nego smo počeli zajedno raditi. Dobro smo radili poslije sezone, imali par dobrih tjedana nakon Australije', govorio je Ćorić koji je spomenuo i koliko mu puno znače Ljubičićevi savjeti.

'Ivan sve gleda iz drugačijeg kuta i povremeno mi daje drugačije mišljenje i provjerava da li sam na pravom putu.'

Kao i prijašnjih godina, Ćorić je i u ovom trenutku čvrsto na zemlji.

'Nema nikakve čarolije. OK, ovdje igram dobro, ali to ne znači da ću za par mjeseci biti u TOP 10. Trebamo tako raditi da za tri – četiri godine postanem  igrač u TOP 10, to je moj cilj. Kad sam bio mlađi, imao sam velike uspjehe, bio 33. na svijetu (sada 49.), ali moja igra nije bila na razini ove. Sada sam bolji.'

Inače, Ćorićeva 'eksplozija' u Indian Wellsu nije prošla nezamijećeno ni kod 54-godišnjeg cijenjenog američkog trenera Paula Annaconea koji je i televizijski stručni komentator. Za one koji ga ne znaju, riječ je o čovjeku koji je vodio Petea Samprasa u dva navrata (siječanj 1995-prosinac 2001. i srpanj 2002. pa do Samprasove mirovine u runju te godine), ali to je i osoba koja je dvije godine trenirala Rogera Federera (2010., 2011.). Obojica su pod njegovom palicom osvajali mnoge najveće turnire i Grand Slamove te bili broj 1.

E upravo ta poznata faca trenerskog svijeta prokomentirala je Ćorićeve nastupe na Masteru 1000. Naime, Ćorićev sljedeći suparnik u osmini finala je Taylor Fritz, a upravo je Annacone nedavno postao dio tima mladog američkog igrača.

'Ćorić ovdje igra zastrašujuće, udara loptu zaista napadački, s puno samopouzdanja. Uvijek je lijepo vidjeti dva dečka približno istih godina, iz iste generacije, kako igraju jedan protiv drugoga, kako se nose s očekivanjima koja donose pritisak. Samo želim da Taylor izađe na teren i igra svoju igru, da najbolje od sebe u velikim trenucima', pričao je Annacone.

Inače, Ćorić i Fritz igrali su jednom u Roland Garrosu i naš tenisač slavio je dosta uvjerljivo u tri seta. Nadamo se da ćemo slilčan scenarij gledati i večeras.