PRAVO NBA POJAČANJE

Bivši suigrač Giričeka iz Utah Jazza stiže u Cibonu!?

04.09.2012 u 15:41

Bionic
Reading

U potrazi za iskusnim igračem na poziciji beka-šutera, Ciboni se otvorila mogućnost da dovede igrača s četverogodišnjim NBA iskustvom

Kako tportal.hr doznaje, bivši NBA igrač Keith McLeod vrlo je blizu dolaska u Cibonu. Riječ je o 188 cm visokom braniču koji je svoje najbolje utakmice odigrao za Utah Jazz u sezonama 2004/05. i 2005/06, kada je bio član prve petorke uz hrvatskog reprezentativca Gordana Giričeka

Tada je McLeoda, što se vidi u videoprilogu jednog od derbija protiv Spursa (nosi broj 25 na dresu!), legendarni trener Jerry Sloan uvrstio u startnu petorku. U sezoni 2004/05. McLeod je u 53 utakmice u prosjeku igrao 26 minuta uz učinak od 7,8 koševa i 4,5 asistencija.

Od NBA klubova igrao je još za Minnesotu i Golden State, a u Europi je iskustvo skupljao u Italiji (Livorno, Siena, Virtus Roma) i Grčkoj (Panionios).

Dodajmo još kako je drugu polovicu prošle sezone, zbog privatnih obaveza u SAD-u, igrao u razvojnoj NBDL ligi (klub Canton Charge) gdje je imao prosjek od 15 koševa po utakmici.

No treba reći kako će u studenome McLeod proslaviti 33. rođendan i kako više nije u najboljim igračkim godinama pa je stoga teško očekivati da u Ciboni – ako dođe do dogovora – bude nositelj igre.

Nakon što se Cibona vrati s pripremnog turnira u Malagi i kada trener Veljko Mršić još jednom analizira nedostatke u igri, sve će biti jasnije oko mogućeg NBA pojačanja.