NADMUDRILI TALIJANE

Bivši predsjednik Ferrarija otkrio zašto je Mercedes tako nepobjediv!

01.02.2017 u 08:41

Bionic
Reading

Luca di Montezemolo tvrdi da mu je Niki Lauda priznao da je Mercedes počeo razvijati hibridne V6 motore sedam godina prije nego što su uvedeni u Formuli 1 te priznaje da je bila pogreška što je Ferrari pristao na promjenu koja je u tolikoj mjeri išla u korist rivala...

'Srebre strijele' potpuno su bile nepobjedive u posljednje tri sezone Formule 1, u kojima su Hamilton i Rosberg izgubili na stazi u tek osam od 59 utrka, što jasno pokazuje da konkurencija nije imala nikakve šanse.

No, bivši predsjednik Ferrarija otkriva da takav scenario nije bilo slučajan, a njemačko-britanska momčad ovako je moćna jer je jednostavno natjerala rivale na pravila koja njoj idu na ruku.

'Lauda mi je nedavno priznao da Mercedes radi da hibridnim motorima od 2007. godine, zbog toga su bili tako nefeksibilni pri pregovorima oko novih pravila,' kaže Luca di Montezemolo koji je s Ferrarijem pristao 2014. godine na prelazak na V6 hibridne pogonske jedinice i to se pokazalo kao pogreška.

'Tako je, napravili smo pogrešku. No osjećao sam da se Ferrari ne može protiviti razvoju. Ferrari koji se boji ne može biti moj Ferrari,' dodao je čovjek koji se povukao nedugo nakon uvođenja novih motora s pozicije predsjednika talijanske momčadi koja se više nije mogla nositi s Mercedesom.

U novoj sezoni Formule 1 svi očekuju nastavak dominacije srebrnih, no nova pravila koja idu na ruku vrhunskim inženjerima aerodinamike mogla bi ipak promijeniti odnos snaga na vrhu...