namjerno pustio?

Bivši pobjednik Umaga usred teniskog skandala: Jako sumnjiv meč!

21.08.2017 u 17:38

Bionic
Reading

Aleksandr Dolgopolov našao se pod istragom teniske komisije koja proučava namještanje mečeva nakon ogromnih uplata protiv njega u nedjeljnom meču s Thiagom Monteirom u Winston Salemu...

Ukrajinski 28-godišnji tenisač bio je svojedobno među 15 najboljih na svijetu, a ljubitelji tenisa u Hrvatskoj sjećaju ga se po osvajanju Umaga 2011. godine, ali i hip hop izvedbama kojima je uveseljavao publiku tih dana u Stella Marisu.

Šest godina kasnije Dolgopolov više ne spada u tenisku elitu, ali drži se na 63. mjestu ATP ljestvice i u meč protiv Thiaga Monteira ušao je kao izraziti favorit ove nedjelje u Winston Salemu.

No, Aleksandr je izgubio s glatkih 6-3, 6-3 i našao se pod istragom komisije koja prati namještanje mečeva u tenisu.

Autor: YouTube

Razlog? Na početku meča koeficijent na protivnika bio je 3, a zatim se dramatično spustio zbog ogromnih uloga protiv Dolgopolova koji su se dogodili već u početnim minutama dvoboja. Zatim je većina kladionica blokirala klađenje na ovaj susret.

'Provest će se istraga, donijeti zaključci, a s njima i adekvatne mjere,' stoji u priopćenju komisije koja štiti integritet tenisa (TIU).

Hoće li Dolgopolovu biti dokazano namjerno puštanje meča, ostaje nam za vidjeti. U slučaju dokazanog namjernog poraza, tenisaču može biti i doživotno zabranjeno profesionalno igranje tenisa...