sramota u madridu

Bivši NBA igrač brutalnim zahvatom teško ozlijedio zvijezdu Partizana; evo detalja!

28.04.2023 u 08:34

Bionic
Reading

Australski košarkaš Dante Exum, inače član beogradskog Partizana, izvukao je najdeblji kraj te je ozlijeđen u općoj tučnjavi košarkaša Reala i Partizana u završnici drugog četvrtfinalnog susreta Eurolige

Samo jednu minutu i 40 sekundi prije kraja, u trenutku kada je Partizan imao nedostižnih 95:80, krenule su divljačke scene na parketu madridske dvorane. Sve je krenulo posve nepotrebnim i žestokim udaranjem ruke o ruku igrača Reala Sergija Llulla prema igraču Partizana Kevinu Punteru.

>> Kaos u Madridu; Partizan vodio 15 razlike, a onda je došlo do opće tučnjave

Košarkaš beogradske momčadi reagirao je na udarac, a to je samo označilo početak opće tučnjave na parketu u kojoj su sudjelovali gotovo svi igrači obje momčadi.

Najgore je u tome prošao Exum kojeg je član Reala Yabusele ozlijedio. Francuz Yabusele, bivši NBA igrač koji ima 125 kg, je divljački hrvačkim zahvatom bacio Exuma preko glave na pod te ga nastavio udarati. Kako je počela tučnjava pogledajte OVDJE.

>> Kapetan Reala oglasio se nakon sramote u Madridu; njegove riječi odjeknut će u Beogradu

Nakon što se situacija primirila Exum nije mogao hodati i šepajući je napustvio dvoranu, a tijekom večeri su liječnici beogradskog kluba objavili da je Australcu pukla tetiva prsta na stopalu. Premda Exumu slijede dodatne pretrage sezona je za njega gotovo sigurno završila. Na društvenim mrežama pojavilo se i puno video snimaka iz publike ovog brutalnog hrvačkog zahvata, a može se vidjeti kako je BiH igrač Musa dobio šamar od Puntera te ga je nakon toga za vrat primio i na parket oborio Lessort. Jako ružne scene!

No, ozljeda bivšeg NBA igrač Exuma (bio je 5. izbor na NBA draftu!) velik je hendikep za Partizan jer je riječ o ponajboljem igraču tog sastava koji je i u ovoj drugoj četvrtfinalnoj utakmici s 19 poena bio prvi strijelac Partizana.

No, pitanje je kakve još sankcije slijede igračima Reala i Partizana zbog nevjerojatnih scena koje su se dogodile u Madridu.

Čelnici Eurolige zasad su službenim priopćenjem objasnili kako su suci pravedno odlučili da se utakmica ne može nastaviti zbog svih isključenja koja bi uslijedila poradi događanja na parketu. Jednako je tako potvrđena pobjeda Partizana koji sada vodi 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede, a najavljeno je i da će u iduća 24 sata biti donesene odluke o incidentu koji se dogodio.