IGRAČ PALACEA

Bivši igrač Varteksa najbolji debitant engleske lige!

15.05.2014 u 11:14

  • +3

Najbolji debitanti premiershipa

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Christopher Lee/Getty Images

Bionic
Reading

Mile Jedinak (29), australski je reprezentativac i igrač koji je svojim igrama u redovima Crystal Palacea zaslužio titulu najboljeg igrača koji je ove sezone po prvi put okusio Premiership. U idealnih se 11 naravno našlo mjesta i za Dejana Lovrena

Ako je vjerovati portalu WhoScored, koji vrlo temeljito i na temelju statističkog učinka procjenjue učinak igrača u svakoj utakmici, Jedinak ne samo da je bio najbolji igrač svoje momčadi, koja je sezonu završila na sjajnom 11. mjestu (s obzirom da su im mnogi predviđali borbu za opstanak), nego je bio i najbolji debitant u ovosezonskom izdanju Premiershipa.

Jedinak je karijeru započeo u Sydney Unitedu, da bi jednu sezonu (s 19 godina) proveo na posudbi u Varteksu, gdje je odigrao samo jednu kompetitivnu utakmicu, onu protiv Levadie u UEFA kupu, u sezoni 2003./04. Njegova je karijera procvjetala kada je 2011. došao na Otok u redove Crystal Palacea.


U idealnih se 11 naravno našlo mjesta i za Dejana Lovrena, koji je najbolje ovogodišnje pojačanje što se obrambenih igrača tiče, te dakako i najbolji debitant u tom dijelu terena.