MILE POSTAO UZOR

Bivši igrač Varteksa na SP-u kapetan svoje zemlje!

21.05.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Mile Jedinak, 29-godišnji vezni igrač Crystal Palacea, određen je za kapetana australske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Iskusni australski reprezentativci Tim Cahill i Mark Bresciano bit će zamjenici kapetana. Australija će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u B skupini u društvu Španjolske, Nizozemske i Čilea.

'Takav privilegirani položaj i priznanje Mile Jedinak je zaslužio nakon izvanrednog posla kojeg je odradio u Crystal Palace u engleskoj Premierligi, najtežem klupskom natjecanju u svjetskom nogometu. On utjelovljuje sve ono što je dobro u australskom nogometu i Australiji kao naciji. Mile se popeo na vrh svjetskog nogometa na teži način, od skromnih početaka,' poručio je izbornik Australije Ange Postecoglou i nastavio:


'S ogromnom radnom etikom i strašću se borio i vjerovao u sebe. Uopće ne sumnjam da će zajedno s Timom Cahillom i Markom Brescianom dobro voditi našu reprezentaciju. Mi ćemo napraviti sve što možemo kako bi učinili 23 milijuna Australaca ponosnim.'

Peter Wilson (1974), Mark Viduka (2006) i Lucas Neill (2010) bili su prethodni kapetani 'socceroosa' na svjetskim smotrama, a Jedinak je prije 11 godina bio član Varteksa iz Varaždina za kojega je upisao samo jedan službeni nastup.