iskreni Hutton

Bivši igrač Tottenhama dobro poznaje trenera i zna što će napraviti s Perišićem

13.07.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Danima se piše o Ivanu Perišiću kao o velikom pojačanju splitskog Hajduka u koji se, kako je najavio, vrlo vjerojatno vraća u ljeto 2024. kad postane slobodan igrač

No, dok je Ivan Perišić vezan ugovorom za Tottenham do ljeta 2024., teško je predvidjeti u kojem će smjeru sve ići.

Poznato je kako ga novi trener Tottenhama Ange Postecoglou ne vidi u udarnom sastavu, ali s druge strane nema logike da skupo plaćaju igrača koji uopće ne igra.

>> Ivan Perišić neće u Hajduk; iz Londona su stigle katastrofalne vijesti za Bile...

Klub je doveo tri nova pojačanja i radi na još nekoliko transfera, a među tim igračima je i zamjena za Perišića.

Kao što je poznato nedavno je talijanski novinar Gianluca Di Marzio otkrio da se Perišić želi vratiti u Hajduk iz kojeg je otišao kao 17-godišnjak u Francusku. No, je li moguć već sad sporazumni raskid ugovora, nitko ne zna. Nekako je najizglednija kombinacija, ako ga Tottenham ne treba, da dođe u Hajduk u zimskom prijelaznom roku.

Među onima koji su za to da Perišić što prije napusti Tottenham je i bivši igrač tog kluba, 38-godišnji škotski nogometaš Alan Hutton koji je za Football Insider rekao:

'Perišić je očito pazio na sebe tijekom karijere tako da u ovim godinama može igrati na ovakvoj razini. To najbolje pokazuje kakav je on profesionalac, ali Ange (trener, op.a.) mi se ne čini kao tip koji bi molio nekog da ostane', kazao je Hutton, koji je u Tottenhamu igrao od 2008. do 2011., dodavši:

'Vjerujem da će Ange, ako mu netko od igrača dođe i kaže da se više ne vidi u klubu, odmah reći da nema problema i pustit će ga.'

Očito Hutton jako dobro poznaje trenera Angea, ali jasno je kako se nešto pita i predsjednika kluba Daniela Levyja.

Jer u cijeloj priči problem je novac. Teško da će se Perišić odreći svojih milijuna usprkos ljubavi prema Hajduku. Čvrst ugovor ima i u glavi je prelomio da se vraća u Hajduk u ljeto 2024. godine. A koliko je točno novaca u igri ne zna nitko iako su engleski mediji pisali kako je Perišić dogovorio plaću od 180.000 funti tjedno tj. nešto više od 10 milijuna eura godišnje.

Najlogičnije bi bilo da ga puste u drugi klub koji bi preuzeo njegovu plaću, a zainteresiranih ima. U ovom trenutku sporazumni raskid ugovora ne izgleda kao realna opcija…

Ako se pita Huttona on je uvjeren kako će Perišić vrlo brzo imati drugi klub:

'Novi trener stvara novu momčad. Je li Perišić tip koji će tamo biti još nekoliko godina? Nije! Ange na toj poziciji može odmah dovesti igrača kojeg želi i vjerujem da ne bi stajao Perišiću na putu', dodao je Hutton.