Odlazi na kosovo

Bivši igrač Dinama Andrej Panadić ima novi posao; iznenada je stigla ponuda iz malog kluba u kojem mu igra sin i prihvatio je težak izazov!

12.10.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Andrej Panadić, bivši nogometaš koji se nakon igračke mirovine posvetio trenerskom poslu, ima novi posao. Iako je dugo čekao priluku i pravi projekt ipak se odlučio za novi težak izazov te je dogovorio suradnju s klubom s Kosova FC Ferizaj koji je trenutačno posljednji na ljestvici

Kako je klub objavio 53-godišnji Andrej Panadić, koji je u bogatoj igračkoj karijeri igrao za klubove kao što su Dinamo Zagreb, Hamburg i Sturm Graz, prihvatio je novi izazov. Uostalom, mediji na Kosovu naglasili su kako je riječ o 'jednoj od najcjenjenijih osoba u hrvatskom nogometu' uz dodatak kako je bio član reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu 1990. godine.

Prije dolaska na klupu FC Ferizaja Panadić je trenersko iskustvo skupio u klubovima kao što su Radnik iz Velike Gorice, zatim austrijski LASK Linz, Istra 1961 te slovenski klubovi Krško i Rudar Velenje.

'Trener Panadić je u tijekom karijere surađivao sa značajnim hrvatskim trenerima kao što su Niko Kovač, Ante Čačić i Zlatko Dalić. Odluka o potpisivanju ugovora sa trenerom Panadićem došla je nakon sastanka Upravnog odbora FC Ferizaj', piše kosovski Telegrafi.

'Predsjednik kluba Lulzim Abazi ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo što je postignut dogovor s trenerom koji je važna figura europskog nogometa te se nada da će stečeno iskustvo i znanje poslužiti podizanju kvalitete ekipe FC Ferizaj', navodi se u priopćenju kluba.

Panadić će zamijeniti Abnora Morinu koji je prije nekoliko dana podnio ostavku. Nakon deset kola klub ima samo jednu pobjedu i svega osam osvojenih bodova.

Dodajmo kako će Andreja Panadića u klubu dočekati njegov 28-godišnji sin Mateo koji igra na poziciji ofenzivnog veznog i koji je bio jedan od razloga zašto je prihvatio ovaj izazov.

Kako doznajemo ugovor je potpisan do kraja studenoga – dakle do kraja jesenskog dijela prvenstva - a nakon toga će ponovno sjesti za stol.

'Zvali su me iz kluba i rekli mi otvoreno da im treba pomoć i rekao sam im da ću se potruditi da sve što mogu', kazao je za tportal Panadić koji je zahvaljujući sinu dobio puno informacija o klubu koji je jako dobro posložen.

Standings provided by Sofascore