novi izazov

Bivši hrvatski izbornik vraća se iz NBA lige i preuzima 'Ponos Izraela'

20.06.2017 u 18:42

Bionic
Reading

Košarkaški velikan Maccabi iz Tel Aviva dotakao je dno. Klub koji je 2014. godine bio prvak Europe sada niže neuspjehe, a nedavno je treću godinu zaredom ostao bez titule izraelskog prvaka! Kao spasitelj se sada pojavljuje Neven Spahija...

Izraelski mediji tvrde kako bivši hrvatski izbornik Neven Spahija (54) napušta mjesto jednog od trenera u NBA momčadi Atlanta Hawks te preuzima Maccabi iz Tel Aviva!

Posljednje tri sezone Spahija je radio kao član stručnog stožera NBA momčadi Atlanta Hawks, no čini se kako je odlučio vratiti se u Europu. Poziv iz Tel Aviva se ne odbija, Maccabi je jedan od najvećih europskih klubova, no posljednjih nekoliko sezona opasno stagnira. Još 2014. godine 'Ponos Izraela' osvojio je košarkašku Euroligu, no tada je i posljednji put osvojio i izraelsko prvenstvo. Od tada konstantno pada...

Spahiji je ovo drugi angažman u Maccabiju, 'žute' je vodio i u sezoni 2006./'07., a u klubu je i Nikola Vujčić koji je sportski direktor. Spahija je u karijeri vodio Cibonu, Krku, Saratov, Roseto, Lietuvos Rytas, Tau Ceramicu, Valenciju, Fenerbahče Ülker, a posljednji trenerski angažman u Europi bio mu je onaj u Ciboni 2013. godine. Od 2001. do 2005. godine Neven Spahija bio je hrvatski izbornik.

Maccabi je hrvatskog trenera odlučio angažirati tak nakon što je njihovu ponudu odbio David Blatt, a trebao bi potpisati trogodišnji ugovor.