ne skriva oduševljenje

Bivši 'hajdukovac' odmah bi kupio Brunu Petkovića: On je vrhunska klasa

24.12.2019 u 08:16

Bionic
Reading

Darijo Srna bio je veliki nogometaš i za igračke karijere postao legenda ukrajinskog Šahtara. No, osim za 'rudare', Srna je 'radio' i za Hajduk, Cagliari i hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, danas 37-godišnji Darijo Srna, koji se od hrvatskog dresa oprostio nakon 134 utakmice i 22 gola, još prošle sezone trčao je po travnjacima, a od ove radi kao dio stučnog stožera ukrajinskog Šahtara.

Bio je to poziv kojeg nije mogao odbiti jer prije nego je otišao na Sardiniju i nosio dres Cagliarija, Darijo Srna punih 15 sezona nosio je dres ukrajinskog kluba. I prolazio s njime velika veselja, ali i najteže, ratne dane.

Ove je sezone njegov klub, u sklolu Lige prvaka, dva puta snage mjerio sa zagrebačkim Dinamom, a oba su kluba baš u tim međusobnim utakmicama gubili važne bodove, jer i u Harkivu i u Zagrebu završilo je bez pobjedinka (2:2, odnosno 3:3).

S time da su u obje utakmice igrači Šahtara vodili, Dinamo bi preokretao rezultat u svoju korist, a onda u završnici, posebno zagrebačke utakmice koja je bila i šokantna, Šahtar bi stizao do izjednačenja. I oba su kluba zbog gubitka tih bodova ostali bez osmine finala Lige prvaka.

Ipak, Šahtaru je za utjehu ostalo natjecanje u Europskoj ligi, dok je Dinamo ostao bez tzv. europskog proljeća.

I dok je prijašnjih godinama bilo uvriježeno mišljenje kako je Šahtar za Dinamo 'svemirski brod', sada su se stvari malo okrenule. Ili bolje reći, iznivelirale. Dinamo ima odličnog trenera, ali i igrače koji donose razliku.

A koji su to igrači ostavili dubok dojam na Srnu.

'Vidio sam ih nekoliko. Olmo je fantastičan igrač, baš kao i Oršić, tu je i Moro koji oduševljava. Međutim, moj bi odabir bio Bruno Petković. U današnjem nogometu nije lako pronaći pravog napadača, a Bruno je vrhunska klasa, igrač koji može igrati u bilo kojem klubu, pa i onim najboljima. Oduševio me u našim utakmicama na svaki način. Koliko je Petković dobar, pokazuje i njegov učinak u dresu Hrvatske. Ušao je u reprezentaciju i odmah postao igrač koji odlučuje važne utakmice, igrač koji donosi razliku i prevagu na terenu. To mogu samo pravi igrači', otkrio je Srna u razgovoru za Sportske novosti.

Iako je nabolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige u izboru kapetana prvoligaša izrazio želju za odlaskom u najveće eurospke klubove, tko zna možda ga njegov sugrađanin, jer obojica su prve nogometne korake napravili u rodnom Metkoviću, nagovori na transfer u Ukrajinu. A znam da gazdi Šahtara Rinatu Ahmetovu novac nije problem...

  • +10
Kapetani biraju - Bruno Petković proglašen najboljim igračem HT Prve lige Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dotaknuo se bivši kapetan i hrvatske reprezentacije, koja je doživjela pomlađivanje, a svoje su uloge u njoj zauzeli Livaković, Vlašić, Brekalo, Barišić...

'Svi su oni donijeli svježinu i novu kvalitetu Hrvatskoj, a izbornik Dalić sjajno ih je uklopio. Sada je važno tim mladim igračima dati malo vremena i biti strpljiv s njima. Imaju oni kvalitetu, već su je pokazali, ali kvaliteta je jedno, a reprezentativno iskustvo nešto drugo. Bio sam dio te priče punih 17 godina, znam što govorim'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.