LETICI se posreĆilo

Bivši Hajdukov golman umjesto povratka u Hrvatsku ili igranja u Serie A, izabrao je hit momčad tamošnjeg prvenstva

11.10.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Karlo Letica cijelo je nogometno školovanje odradio u splitskom Hajduku, uz posudbe u NK Mosor i NK Val, ali pravu priliku u seniorskoj momčadi nije dobio. U sezoni 2017/18 branio je u 19 utakmica, a splitska je momčad u njima pretrpila tek tri poraza. No, već sljedeću sezonu, Letica više nije imao mjesta u momčadi

Maštao je i kao svako splitsko 'dite' o velikoj karijeri u Hajduku. No, Karlo Letica morao je izabrati drugačiji put.

Kao golman A momčadi nosio je dres splitske momčadi tek 19 puta, a od sezone 2018/19 snalazi se po inozemstvu.

Prvo u Club Brugge, potom u SPAL-u, bio je i u Sampdoriji, a od listopada 2021. godine i igrač rumunjskog Cluja.

No, na kraju prošle sezone, ovom 25-godišnjaku je istekao ugovor i dugo se čekalo gdje će nastaviti karijeru.

Spominjao se povratak u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu, točnije u Goricu, pa se pojavila opcija odlaska u Speziju, klub talijanske Serie A u kojem bi imao status drugog golmana, ali i u ljubljansku Olimpiju.

Na kraju se nije dogodilo ništa. Sve do ovog utorka, kada bi Karlo Letica, nakon što obavi liječnički pregled, trebao staviti potpis na ugovor s rumunjskim Hermannstadtom, klubom koji je apsolutni hit tamošnjeg prvenstva.

Naime, taj je klub prošle sezone još bio drugoligaš, ali riječ je o ambicioznom projektu, što potvrđuje i izgradnja stadiona, a klub je trenutno, mimo svih očekivanja na četvrtom mjestu, samo tri boda iza drugog bukureštanskog Rapida.

A baš ovog vikenda Hermannstadt dočekuje Rapid, što bi moglo donijeti i bodovno izjednačenje ovih klubova, ispred kojih je samo Farul Constanta.

Standings provided by Sofascore