UHVATILI GA S 1260 OKLADA

Bivši engleski reprezentativac Barton suspendiran na godinu i pol zbog klađenja!

26.04.2017 u 15:00

Bionic
Reading

Joey Barton, engleski nogometaš poznat po nestašlucima, suspendiran je iz nogometa te svih nogometnih aktivnosti na 18 mjeseci zbog klađenja, a ubrzo nakon kazne najavio je da vrlo vjerojatno odlazi u igračku mirovinu

Tu vijest objavio je Nogometni savez Engleske, a odluka stupa na snagu odmah. Iz Saveza su obrazložili kako je Barton priznao da je 'sudjelovao u kladioničarskim aktivnostima', što se prema strogim pravilima ponašanja – ne smije.

Kako je navedeno, Barton, trenutačno igrač Burnleyja, u razdoblju od 26. ožujka 2006. do 13. svibnja 2016. sudjelovao je u ukupno 1260 oklada! Dodajmo tome kako je Nezavisna regulatorna komisija donijela odluku kako se Barton – nekada perspektivni reprezentativac Engleske - i novčano kazni s 30.000 funti.

'Priznajem da sam prekršio pravila namijenjena profesionalnim nogometašima, ali mislim da je kazna veća nego što bi trebala biti. Borio sam se protiv ovisnosti o kockanju te sam u svom izvještaju obavijestio Savez o tome. Iskreno mi je žao to što nisu uzeli u obzir', napisao je između ostalog u priopćenju Barton, nekadašnji igrač velikih klubova kao što su Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers, Marseille i Rangers. Nakon ove suspenzije Barton je kazao 'kako je prisiljen nešto ranije otići u igračku mirovinu'.

Svojevremeno je ovog nestašnog nogometaša, koji je dva puta osuđen na temelju optužbi za nasilje (služio je i 77 dana zatvora zbog incidenta u centru Liverpoola, op.a.), u West Ham želio dovesti hrvatski trener Slaven Bilić, ali na koncu do toga nije došlo zbog njegova temperamenta.