RIJEČ TRENERA

Bišćan o derbiju na Poljudu, a otkrio i da ima 'ljubimca': On je iznenađenje...

26.04.2023 u 20:33

Bionic
Reading

Dinamo je u utakmici 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige pobijedio Varaždin 2:0, te stigao na koračić do novog naslova prvaka.

Trener Modrih Igor Bišćan još uvijek ne zna za poraz. Doduše, odradio je 'tek' četiri utakmice, ali njegova je momčad, osim tri pobjede, u tri utakmce ostala i čiste mreže.

'Zahtjevna utakmica, rezultatski se možda ne čini tako. Nismo bili preuvjerljivi tijekom cijele utakmice, ali u pravo vrijeme zabili smo prvi pogodak. Nismo dopustili Varžadinu previše toga, osim šanse u drugom poluvremenu. Čestitam svojim igračima na jako važna tri boda u nastojanju da što prije osiguramo naslov. Kupili smo si par dana mira uoči važne utakmice u Splitu', rekao je Bišćan, a njegove riječi prenose Sportske novosti.

Onda i najavio derbi protiv Hajduka.

-'Svjesni smo bili prije utakmice s Varaždinom da ćemo, uz pobjedu, imati mogućnost na Poljudu osigurati naslov. Igrat ćemo posebnu utakmicu, kakav je i svaki derbi, a kad znaš da dobar rezultat znači i možda titulu na terenu najvećeg rivala, onda to daje dodatnu težinu. Ipak, ne smijemo se previše zamarati tom činjenicom, moramo napraviti sve da budemo spremni i da odigramo pravi susret. Kao i sve, čeka nas treća utakmica u par dana, no, derbi je poseban slučaj, tu će svi biti inspirirani'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

I u četvrtoj Bišćanovoj utakmici na klupi, priliku s klupe ponovno je dobio Fran Topić.

'Baš sam zadovoljan s njim, to pokazuje i njegova minutaža. Vidi se da je dečko prirodan nogometaš, jako razumije igru, osjeća loptu, a u svakom njegovom potezu vidi se kvaliteta i zrelost. On svoju minutažu opravdava i kupuje si minutažu za budućnost, on je iznenađenje za mene'.

Dinamov trener osvrnuo se i na podatak s početka teksta, tri utakmice bez primljenog gola.

'To je uvijek dobar znak. Dečki brzo reagiraju, ali imaju i Dominika (Livakovića) koji je uvijek tu kada se čini da suparnik ima izgledne prilike. Bilo je tako i u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, pa u Puli, a sada i protiv Varaždina na Maksimiru. To su sve situacije koje često završavaju pogotkom, ali kada imamo vratara poput njega to nam puno znači. Sigurno velike zasluge idu njemu, ali i ostatku momčadi. Igra u obrani ovisi o svima, to je nešto što me veseli. Ja kao bivši obrambeni igrač znam koliko je teško da svi odrade 'prljavi' dio posla, i to je uvijek dobar znak'.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +24
NK Dinamo - NK Varaždin, SuperSport HNL, 26.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport