BAŠ TUŽNO

Bio je dio jedne od najljepših priča SP-a u Katru, ali po povratku u klub doživio je poniženje, a sve zbog novca!

28.12.2022 u 07:28

Bionic
Reading

Marokanska nogometna reprezentacija bila je jedno od većih iznenađenja Svjetskog prvenstva u Katru. Lavovi Atlasa postali su prvi afrički predstavnici koji su stigli do polufinala Mundijala, no na kraju im je Hrvatska uskratila osvajanje brončane medalje. Međutim, bez obzira na to, igrači su u svojoj zemlji dočekani kao heroji

A jedan od onih koje je izbornik Walid Regragui često koristio jest i veznjak Standarda iz Liegea, 26-godišnji Selim Amallah.

Igao je u svih sedam utakmica, s time da je počeo u njih četiri kao starter, uključujući pobjede u osmini finala i četvrtfinalu protiv Španjolskee poslije penala i Portugala (1:0).

Međutim, sve lijepo što je doživio u Katru, po povratku u Belgiju je izgubilo smisao.

Amallahov ugovor s klubom istječe u srpnju, a od 1. siječnja smije pregovarati s drugim klubovima zbog čega su ga u Standardu odlučili poniziti.

Naime, belgijski klub se nadao da će uspjeti prodati Amallaha i zaraditi, ali to se neće dogoditi je Marokanac nije potpisao novi ugovor, i za 'kaznu' su ga prebacili u drugu momčad.

'Odlučili smo Selima Amallaha i još trojicu igrača poslati u B momčad. Nećemo napraviti ništa da mu povećamo tržišnu vrijednost, jer ionako će otići besplatno', priznao je Pierre Locht, predsjednik Standarda.

Trener Ronny Deila je razočaran što je ostao bez jednog od svojih ključnih igrača, ali je kao svaki zaposlenik odlučio poštivati klupsku odluku.

'To je stvarno tužno. Selim je bio jedan od naših najboljih igrača u utakmicama koje je igrao prije Svjetskog prvenstva... ali morate imati na umu određene vrijednosti i ponekad donositi teške odluke. Klub određuje smjer u kojem će se ići', izjavio je Norvežanin.

Amallah je prije Svjetskog prvenstva odigrao devet ligaških utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju, ali u nastavku sezone može zaboraviti na profesionalni nogomet.

Slučaj Amallaha nije ni prvi ni posljednji gdje se klubovi odluče da igrače odstrane iz prvog tima samo zato što im ističu ugovori.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU