IZBORNIK UVJEREN

Bilić siguran: Osvajamo sigurno sedam bodova

15.08.2009 u 18:53

Bionic
Reading

Nakon briljantne predstave u Minsku i pobjede protiv Bjelorusije Slaven Bilić predviđa sebi i stručnom stožeru vedre dane. Svjestan je da će ostatak kvalifikacijske utrke biti težak, ali je uvjeren da nećemo izgubiti u Londonu

Sve sumnje koje su se proteklih mjeseci mogle čuti na račun hrvatske nogometne reprezentacije, sva pitanja kamo je nestala ona igra s Eura, nestali su nakon odlične predstave Bilićevih izabranika u bjeloruskoj prijestolnici. Zato i ne čudi izbornikov optimizam uoči posljednja tri ogleda koja odlučuju o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

'Bojim se utakmice u Zagrebu jer nisu Bjelorusi lagan suparnik, već smo mi igrali tako dobro da je suparnik izgledao - nedorastao. Oni nisu izgubili motiv, još nisu ispali iz trke, ako pobijede u Zagrebu i Ukrajinu u Minsku, oni su unutra. S Wembleyja im treba bod. Hleb će biti spremniji, to je igrač koji je sam u stanju riješiti meč', ustvrdio je Bilić u razgovoru za Jutarnji list.

'Jednako su važni ogledi i u Zagrebu i Londonu i Almatyu, iako će nam u Londonu biti najteže, jer su Englezi vrh svjetskog nogometa. I ne lažimo se, Englezi su još dodatno napaljeni na nas... S pet bodova možemo proći, a i devet nam može biti malo! Objektivno, sedam bodova bi trebalo biti dovoljno', smatra izbornik, a ponudio je i okladu da će Hrvatska do kraja osvojiti sedam bodova.