RISKANTAN POSAO

Bilić preuzima reprezentaciju s kojom je svaki izbornik doživio fijasko!?

25.05.2018 u 06:42

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama britanskog The Suna, Slaven Bilić velika je želja Kineskog nogometnog saveza. Žele ga na čelu reprezentacije koja doživljava same neuspjehe u posljednjih 16 godina...

Kinezi ulažu ogroman novac u svoj nogomet, ali rezultati nisu dobri, posebno ne na reprezentativnoj razini. Jedini put kad se njihova izabrana vrsta plasirala na SP bilo je 2002. godine, no u Japanu i Koreji natjecanje je završila sa sva tri poraza.

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U posljednjem kvalifikacijskom ciklusu doživjela je Kina potpuni debakl, završivši skupinu iza ratom razorene Sirije pa nije bila ni blizu nogometnoj smotri u Rusiji, a svaki strani izbornik osim Bore Milutinovića doživio je na čelu ove reprezentacije fijasko, uključujući i Marcela Lippija koji je trenutno na toj funkciji, a na nedavnom China Cupu izgubio je od Walesa 6:0 i od Češke 4:1.

Britanski The Sun tvrdi kako je u tijeku potraga za novim izbornikom Kine, a naš Slaven Bilić prva je želja tamošnjeg Saveza. Kao čovjek koji se dokazao u vođenju reprezentacija, bivši trener moskovske Lokomotive, Bešiktaša i West Hama zanimljiv je Kinezima, ali preuzimanje ovog posla bio bi iznimno riskantan posao s kojim se malotko uspješno dosad nosio.

No, s druge strane vjeruje se da Lippi ima plaću 25 milijuna eura godišnje pa ako 49-godišnji Bilić prihvati ovu avanturu, neće iz Kine zasigurno otići praznih džepova...