PO POBJEDU U PIREJU

Bilić i igrači trebaju povratak sa štitom

07.10.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Pred Bilićem i igračima možda je i odlučujućih 90 minuta ovih kvalifikacija. Večeras, po lokalnom vremenu u 21,45 na stadionu grčkog junaka Georgiosa Karaiskakisa, Hrvatska protiv Grčke traži pobjedu za mirno okončanje kvalifikacija

Pobjedom u Grčkoj Bilić i igrači kolo prije kraja osigurali bi nastup na Euru dogodine u Ukrajini i Poljskoj. Svaki drugi rezultat prolongirao bi odluku o pobjedniku skupine za zadnje kolo, u kojem Hrvatska dočekuje Latviju, a Grčka putuje u Gruziju. A vjerojatno bi unio i dodatnu nervozu u naše redove. Vjerujemo da je i Bilić toga svjestan, pa želi već u Ateni otkloniti svaku sumnju, što se vidi i po formaciji, ali i igračkim sklonostima momčadi, u kojoj bi se, po svemu sudeći, trebala naći čak tri napadača (Mandžukić, Eduardo i Jelavić).

Bilić se na Grcima već opekao, jer je u Zagrebu propustio eliminirati neugodnog suparnika, a sada mu je prilika da nešto otvorenijom i riskantnijom igrom ipak (p)ostane hrvatski junak. I da se u domovinu zajedno s igračima vrati sa štitom.

Naravno, i Grci se, unatoč općoj situaciji u državi vesele večerašnjoj utakmici i vjeruju u uspjeh. U razgovoru s domaćim ljudima nitko nije posumnjao u pobjedu Grčke, a što je najzanimljivije, čak 90 posto prognoziralo je identičan rezultat 2:0.