IZJAVE NAKON UTAKMICE

Bilić i igrači svjesni su očajne igre na Maksmiru

29.02.2012 u 22:37

Bionic
Reading

Hrvatska je usred Maksimira izgubila od Švedske sa 1:3, a Slaven Bilić i njegovi igrači svjesni su očajne igre koja je prilično deprimirala malobrojne navijače na tribinama i nogometni puk uz male ekrane

Tri gola u mreži Stipe Pletikose i samo jedan iza leđa švedskog golmana, to je epilog prijateljske utakmice Hrvatske i Švedske na Maksimiru. Nakon uvjerljivog poraza izbornik Slaven Bilić i njegovi igrači bili su svjesni onoga što su prikazali na travnjaku.

Domagoj Vida
: Stvarno smo odigrali lošu utakmicu, no nadam se da ćemo se probuditi do Europskog prvenstva. Šveđani su bili brži i agresivniji, mi smo stajali daleko od njih i to nam se osvetilo. Iskreno, ne znam zašto smo igrali tako. Sad moramo hladne glave analizirati svoje pogreške, kako bi smo sve ispravili do Eura.

Zlatan Ibrahimović: Bila je to dobra utakmica dvije jako dobrih momčadi. Mi smo pobijedili, odigrali smo dobro i sretni smo. Bila je to dobra priprema za Euro, a kako ćemo i tamo proći, to ćemo tek vidjeti.

Slaven Bilić: Čestitam Šveđanima na pobjedi. igrali su čvrsto, kompaktno i organizirano. Šveđani su igrali točno onako kako smo predvidjeli. Imaju Ibrahimovića koji 'hrani' suigrače izvrsnim loptama i vidjeli smo njegovu klasu. Mi smo bili opasni u prvom dijelu, ali u drugom smo pali, pogotovo nakon primljenog drugog gola. Mi smo u ovoj utakmici imali cilj provjeriti tko će ići na Euro, iako znamo već sad gotovo cijelu momčad. Zadovoljni smo s činjenicom da smo isprobali dosta igrača, ali jasno da nismo zadovoljni igrom i rezultatom.

Ivan Rakitić: Jako je teško reći nešto pametno nakon ovoga. Odigrali smo jako loše, probali smo igrati, ali su nas oni čekali, dočekali i pobijedili. Mi nismo podcijenili suparnika, nismo igrali tek toliko da igramo. jednostavno smo bili loši i to trebamo tako prihvatiti.

Tomislav Dujmović: U taktičkom planu smo bili preblizu jedan drugome, nismo imali lopte u dubinu, pa su Šveđani uspjeli dobro reagirati i zasluženo slaviti. Nadam se da ćemo se do Eura odmoriti, a na predstojeće dvije pripremne utakmice biti bolji, ostaviti bolji dojam i ostvariti bolji rezultat.