SLOMLJENOG SRCA

Bila je predodređena za olimpijsko zlato, a onda je doživjela šok: Samo praznina, moji snovi nestali su za jedan dan

02.02.2022 u 12:02

Bionic
Reading

Oglasila se utučena Austrijanka Marita Kramer, ove sezone najbolja skijašica skakačica na svijetu, koja zbog koronavirusa neće nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Podsjećamo, PCR test je u utorak pokazao kako je Kramer pozitivna na koronavirus. Iz Austrijskog olimpijskog odbora su izvijestili kako se njihova olimpijka zarazila tijekom vikenda u Njemačkoj, a ne može se oporaviti (izaći iz izolacije) do početka natjecanja koje za skakačice počinje ove subote.

'Bez riječi, bez osjećaja, samo praznina. Je li svijet doista ovako nepravedan? Posljednjih godina sam se pripremala za Olimpijske igre. Uložila sam toliko energije i vremena u to da ostvarim svoje snove. Sada se osjećam da su moji snovi nestali za jedan dan', napisala je na društvenim mrežama Kramer.

Za 20-godišnju Austrijanku to je trebao biti premijerni nastup na Zimskim olimpijskim igrama gdje bi bila glavna favoritkinja. Naime, ove sezone je pobijedila na šest natjecanja i trenutačno je vodeća skakačica Svjetskog kupa. Ima 870 bodova, odnosno, čak 172 više od drugoplasirane njemačke skakačice Katharine Althaus.