kako na finale?

Bijesni Jürgen Klopp nije imao milosti za čelnike Uefe; jedna ga je stvar posebno razljutila...

07.05.2022 u 10:54

Bionic
Reading

Liverpool i Real Madrid će 28. svibnja na Stade de Franceu u Parizu igrati finale Lige prvaka. No, UEFA je još jednom 'izigrala' klubove koji nisu nimalo zadovoljni raspodjelom broja ulaznica za tu utakmicu. Trener Liverpoola Jürgen Klopp zbog toga je bio baš bijesan

Stade de France u Parizu ima kapacitet od oko 75.000 gledatelja. Za finale Lige prvaka su Real Madrid i Liverpool dobili točno po 19.168 ulaznica, a taj podatak nikako nije 'sjeo' treneru 'redsa' Jürgenu Kloppu koji se zbog toga obrušio na čelne ljude Uefe.

'Svi se raspituju za ulaznice za finale Lige prvaka, za finale Europa lige i potpuni je kaos. A mi nemamo pojma hoćemo li dobiti ijednu ulaznicu...', kazao je Klopp i potom sarkastično dodao:

'Ja ću valjda biti na stadionu...'

Da, matematika u ovom slučaju baš nikako ne štima. Jasno je to i Kloppu.

'Ako mi dobijemo 20 tisuća ulaznica, a 20 tisuća dobije Real Madrid, a stadion prima 75 tisuća ljudi... Pa gdje je onda još 35 tisuća karata? Uz sve to, stvarno su nevjerojatno skupe i moja zahvalnost što će navijači doći unatoč tome je ogromna', kazao je Klopp i dodatno 'zakuhao' stvari:

  • +28
Villarreal - Liverpool 2:3 (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

'Inače ne bih pozvao ljude da dođu u Pariz ako ne uspiju doći do ulaznice, ali sad se to ne čini kao loša ideja. Grad je velik, bit će puno dobrih lokacija za gledati utakmicu čak i ako niste na stadionu. Može se napraviti sjajna atmosfera.'

Problem je u činjenici da su klubovi dobili nešto više od 50 posto kapaciteta stadiona (oko 40.000 karata), što je ranije dogovoreno. Ali samo je 12.000 dodatnih ulaznica pušteno u slobodnu prodaju, dok ostatak od oko 25.000 ulaznica UEFA zadržava za sebe, svoje sponzore, predstavnike nacionalnih saveza...

Uz sve to su cijene ulaznica otišle 'u nebo' i u rasponu su od 70 do 690 eura. Najveći broj ulaznica je u 'trećoj kategoriji' i košta 180 eura, ali više nema olakšica za starije od 65 i mlađe od 16 godina, kao ni paketa ulaznica za dijete i odraslu osobu!

  • +41
Real Madrid - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

I navijači Liverpoola su poslali protestno pismo predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu u kojem među ostalim napominju nepravdu koja pogađa sve navijače.

'Gospodine Čeferin, ljubitelji nogometa su umorni od toga da ih pljačkate. Umorni su od toga da gledaju kako njihova momčad dolazi do finala za koje oni ne mogu kupiti ulaznicu. I umorni od sramotno visokih cijena. Vrijeme je da Uefa napokon prepozna snagu navijača i činjenicu da su oni važniji od sponzora', napominju navijači 'redsa'.