NALJUTILI IZBORNIKA

Bijesni Babić urlao: Nismo u cirkusu! Jeste li vi normalni!?

09.04.2016 u 19:49

Bionic
Reading

Izbornik Željko Babić morao je dobro protresti svoje rukometaše kako bi u drugom poluvremenu zaigrali protiv Bahreina kako znaju. Priznaje da viđeno na terenu ove subote nije dovoljno za plasman na Igre te najavljuje zamjene u momčadi uoči Norveške...

Nije to bila laka utakmica za stručni stožer rukometne reprezentacije. Njihovi izabranici protiv Bahreina su se u prvom poluvremenu šetali terenom, olako gubili lopte i gotovo da uopće nisu igrali obranu. Autsajder je vodio tri razlike i samo je sjajni Pešić na golu održavao rezultat pristojnim.

'Nismo u cirkusu! Jeste li vi normalni!?', urlao je Željko Babić tijekom minute odmora, a naši su na poluvrijeme otišli s izjednačenim rezultatom 14:14. U drugom su se probudili i pobijedili Bahrein s visokih +11 (33:22), a izbornik nije htio otkriti što im je rekao u svlačionici.

'Rekao sam im što sam trebao reći. Malo smo porazgovarali pa su odigrali na normalnoj razini. Ljutne je bilo i mora je biti, jer procijenio sam da ih se ne može potaknuti da igraju nego na taj način. Ne bih o tome što sam govorio pred televizijskim kamerama,' izjavio je Babić za Doma TV pa zahvalio Ivanu Pešiću na 19 obrana i odličnoj igri:

'Bio je igrač utakmice i pomogao je da izvučemo ovu utakmicu. Pokazao je da možemo na njega računati u budućnosti.'

Hrvatski strateg nije zadovoljan ponašanjem igrača na terenu i najavljuje promjene.

'Bit će promjena, jer treba nam svježa krv, dodatna energija i koncentracija. Ovo je nedovoljno, nije bilo dobro.'

Protiv Norveške u nedjelju trebat će potpuno drukčiji pristup ako naši žele u Rio.

'Bit će jako teška utakmica, dinamična i zanimljiva. Ne smijemo dopustiti da nas Norveška pobijedi u angažmanu, disciplini i vjeri, a u ovom ostalom neka pobijede,' zaključio je u svom stilu prvi čovjek reprezentacije.