SKANDAL IH UJEDINIO

Bijes i ogorčenje zamijenio prkos: Slovenci odlučili preplaviti Varaždin!

18.01.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon što je pobjedom protiv Crne Gore osiguran plasman u drugi krug, slovenski mediji proglasili su Veselina Vujovića velikanom te pozivaju navijače da u što većem broju dođu u Varaždin podržati izabranu vrstu...

Slovenci su prijetili čak i napuštanjem natjecanja nakon dvojbenih sudačkih odluka u utakmicama protiv Makedonije i Njemačke, no odlučili su se ipak nastaviti boriti, što je potvrdila i uvjerljiva 28:19 pobjeda protiv Crne Gore koja im je osigurala ulazak u drugi krug.

  • +18
Slovenija - Njemačka, 2. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Javnost susjedne nam države nije zaboravila ono što smatraju velikom nepravdom u prvom krugu natjecanja, ali bijes i ogorčenje sada je zamijenile su euforija i prkos, jer reprezentacija u slučaju serije pobjeda još uvijek može izboriti polufinale, s obzirom da zaostaje tek bod za Njemačkom, Španjolskom, Danskom i Češkom koje dijele drugo mjesto.

Slovenski mediji nakon susreta su proglasili Vujovića velikanom jer je odlučio preći preko svega što se dogodilo i fokusirati se na nastavak turnira. Također pozivaju navijače da u što većem broju dođu u Varaždin i zasigurno će ih biti puna dvorana na utakmicama koje slijede.

'Nije bilo lako pripremati utakmicu, kad je i takav scenarij moguć, a morate zadržati koncentraciju kod igrača. Pokušali smo ih izolirati od svega. Na kraju smo dobili potvrdu da igramo i od tog trenutka se fokusirali na ono što nas je čekalo. Nije bilo lako kako to izgleda. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Naravno da sam sretan što smo prošli u drugi krug i što još uvijek imamo realne šanse za dobar rezultat u Hrvatskoj,' izjavio je Veselin Vujović i dodao:

'Zadovoljan sam što su momci pokazali. Mislim da trebamo i možemo još bolje. Razvoj naše skupine je interesantan. Sve je u igri, sve je moguće, ali ako budemo mirni, koncentrirani i ako ćemo dizati formu. Čini mi se da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Očekujem da naši navijači, sad kad nema Mađara, u Varaždinu budu najbrojniji i da imamo ogromnu podršku.'

  • +6
Crna Gora - Slovenija (EP u rukometu) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prvi suparnik Slovencima u Varaždinu bit će Danska, a dvoboj je na rasporedu u petak.

'Bio bi šlag na torti da pobijedimo Dansku. To je ozbiljna reprezentacija, olimpijski prvak koji nas je eliminirao u onom četvrtfinalu. Nijemcima smo zamalo vratili. Ako bi startali pobjedom, mislim da bismo bili jako blizu polufinalu, ali to je mnogo lakše reći nego napraviti. Danci su reprezentacija s mnogo svjetskih zvijezda, ali bili su to i Nijemci pa smo ih skoro pobijedili', zaključio je nekadašnji trener PPD Zagreba.