iznenađenje

Malo poznati bombarder zasjenio i najveće zvijezde EP-a u Hrvatskoj!

18.01.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon prvog kruga Europskog rukometnog prvenstva pomalo iznenađujuće Ondrej Zdrahala uvjerljivo je vodeći strijelac turnira...

Češka rukometna reprezentacija prošlih godina bila je nošena Filipom Jichom, a sada ima novog bombardera koji je uspio na EP-u u Hrvatskoj zasjeniti i najveće zvijezde.

  • +6
Češka - Mađarska (EP u rukometu) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Riječ je o srednjem vanjskom Ondreju Zdrahali koji je u tri utakmice postigao 25 golova, četiri više od prvih pratitelja na listi strijelaca, Bjornsena i Gensheimera.

Zdrahala je igrao sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. Tijekom teškog poraza protiv Španjolske zabio je tek tri gola, a onda je u senzacionalnoj pobjedi protiv Danske utrpao osam pogodaka, da bi u trećem ključnom susretu s Mađarima sve oduševio: 14 puta je zatresao mrežu protivnika i odveo svoju reprezentaciju u drugi krug.

Inače, riječ je rukometašu švicarskog St. Gallena koji ima već 34 godine i nije napravio mnogo velikih stvari u karijeri, zbog čega je ovakva eksplozija još veće iznenađenje.

Zabio je Zdrahala većinu svojih dosadašnjih golova s pozicije srednjeg vanjskog, a pet i iz sedmeraca, no uspio je poentirati i s drugih vanjskih pozicija kao i s crte. Najefikasniji je kad puca u gornji desni kut (9/9), na što će golmani Makedonije, Slovenije i Njemačke morati obratiti pozornost uoči drugog kruga koji se nastavlja u Varaždinu...