NEZAMJENJIV U OBRANI

Bez njega ne ide; stoper Liverpoola ušao u povijest Premiershipa, ali i dao izjavu s kojom se mnogima zamjerio

27.07.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Virgil van Dijk pun je pogodak Liverpoola, a Jürgen Klopp mu neizmjerno vjeruje da ni ne pomišlja svojeg braniča odmoriti čak i kada je momčad odavno osigurala naslov prvaka

Liverpool je sa 3:1 slavio kod Newcastlea, a prvi pogodak za 'Redse' zabio je nizozemski stoper, peti u Premiershipu u ovoj sezoni i to mu je osobni rekord.

No snažni stoper upisao se i u knjige rekorda engleskog elitnog razreda. Postao je tek peti nogometaš u Premiershipu, ako ne računamo vratare, koji je odigrao sve prvenstvene utakmice od prve po zadnje minute u momčadi koja je osvojila naslov.

Klopp ga ne odmara ni protiv slabijih klubova, ni kada je prvenstvo riješeno, što na neki način nije dobra vijest za Dejana Lovrena koji mu je konkurencija u zadnjoj liniji i koji zbog toga ima manju minutažu.

Inače, prije Van Dijka sve minute u istoj sezoni za klub koji je bio prvak, od igrača u polju, odigrali su Cesar Azpilicueta (201/17., Chelsea), Wes Morgan (2015/16., Leicester City), John Terry (2014/15., Chelsea) i Gary Pallister (1992/93., Manchester United). Zanimljivo, svi su oni braniči...

  • +16
Liverpool proslava naslova prvaka 2020. godine Izvor: EPA / Autor: JON SUPER

Inače, Van Dijk je u Liverpool došao iz Southamptona u siječnu 2018. za 84,65 milijuna eura što je rekordan iznos isplaćen za braniča, ali vrijedilo je, jer je s njime Kloppova družina prošle sezone uzela Ligu prvaka, a ove i prvenstvo po prvi puta poslije 30 godina.

'Osvojiti jedno prvenstvo s Liverpoolom znači više nego pet ili šest s nekim drugim klubom', izjavio je Van Dijk iako će mu suparnički navijači na ovoj izjavi zamjeriti.

  • +9
Arsenal - Liverpool, 36. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Glyn Kirk/NMC/Pool