kako ih zaustaviti?

Doznali smo s kojom momčadi Gareth Southgate misli pobijediti Hrvatsku; najviše je igrača ManCityja, a napadačaki trojac ulijeva strah u kosti

12.06.2021 u 21:47

Bionic
Reading

Reprizom polufinala SP-a iz 2018. godine, okršajem Engleske i Hrvatske, u nedjelju kreće i natjecanje u skupini D ovogodišnjeg Eura.

Londonski Wembley domaćin je utakmici 1. kola D skupine između Engleske i Hrvatske, a kojem će prisustvovati i nešto više od 20 tisuća gledatelja. Naravno, veliku će većinu činiti engleski navijači, pa će i momčad Gordog Albiona imati dodatni poticaj.

Hoće li im to biti pritisak ili ne, tek ćemo vidjeti. No, da i jedan i drugi izbornik, Gareth Southgate i Zlatko Dalić, od ove utakmice očekuju puno, jasno je iz činjenice da je vrlo teško iščitati koji bi igrači mogli krenuti u utakmicu.

Doduše, u hrvatskim redovima, tako se barem čini, manje je nepoznanica, a među hrvatskim navijačima i novinarima spominje se dvojba između Barišića i Gvardiola, odnosno Petkovića i Kramarića. Iako smo sigurni, da će Dalić imati mirnu noć i da zna koga će poslati na teren u nedjelju od 15 sati.

Puno više dvojbi je oko momčadi domaćina. A priličan broj upitnika ostao je i zato što je subotnja press-konferencija, na kojoj su trebali biti izbornik te najbolji napadač Engleske Harry Kane otkazana, zbog dramatičnih scena u Kopenhagenu, kada su liječnici spašavali život Christiana Eriksena.

Ipak, prema informacijama odnosno dojavi iz kruga engleskih novinara, Gareth Southgate na teren bi trebao poslati ovu momčad (4-3-3): Pickford (Everton) - Walker (ManCity), Stones (ManCity), Mings (Aston Villa), Chilwell (Chelsea) - Phillips (Leeds), Rice (West Ham), Mount (Chelsea) - Sterling (ManCity), Kane (Tottenham), Foden (ManCity).