HAJDUK U MAKSMIRU

BBB-i neredima 'proslavili' 0:0 i novi naslov Dinama

02.05.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio bod protiv Hajduka i dva kola prije kraja prvenstva osigurao peti uzastopni naslov prvaka. Bila je to izuzetno slaba utakmica u kojoj su 'modri' napadali, a 'bili' se branili, no i takav nogomet ostao je u sjeni žestoke makljaže BBB-a i policije

Svi smo se nadali da će to konačno biti praznik nogometa, no ponovno su svi ljubitelji nogometa dobili jednu veliku pljusku. Nogomet koji su u 28. kolu T-Com Prve HNL prikazala dva naša najbolja i najrazvikanija kluba, Dinamo i Hajduk, bio je ne slab, nego očajan, a navijači su nam uprizorili još jednu nevjerojatnu makljažu na tribinama

'Modri' su cijelu utakmicu odigrali ofenzivno, a Hajduk se od prvog trenutka odlučio na bunker. Tek tu i tamo 'bili' su izlazili iz svoje polovice igrališta, a i tada su bili posve bezopasni. S druge strane, domaćini su na Maksimiru igrali kao da su željeli odigrati 0:0 i osvojiti taj famozni bod kojim bi i matematički osigurali peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Zvižduci samo 12.000 gledatelja jasno su dali do znanja i Kruni Jurčiću i Špaci Poklepoviću što navijali misle o takvoj igri, no sumnjamo da će ih to previše zabrinuti. Jurčić je dobio taj bod za prvaka, a Špaco je bez previše muke odradio derbi i s prilično svježim igračima putuje na Šubićevac na uzvrat finala Kupa.

Nažalost, domaći navijači nisu se ni ovog puta iskazali dobrim navijanjem, nego velikim neredima na tribinama. Počelo je tučnjavom s redarima i policijom na istočnoj tribini, a završilo razbijenim glavama na sjeveru. Letjele su baklje i stolice, 'radili' su pendreci, a sve se stišalo tek nakon 15-ak minuta makljaže. Srećom, sve se događalo na poluvremenu, pa barem utakmica nije 'trpjela'.

Dinamo je osvojio svoj 12. naslov prvaka i u iduće dvije utakmice, protiv Šibenika i Karlovca, moći će igrati bez grča i treme. Nadajmo se da ćemo tada vidjeti nogomet kakav bi hrvatski prvak trebao igrati barem u domaćem prvenstvu.

Hajduk? Ako će tako odigrati protiv Šibenika, ne piše mu se dobro. No vjerojatnije jest to da je mudri Poklepović čuvao svoje igrače upravo za Šubićevac, jer još jedna sezona Splićana bez trofeja ne bi dobro 'sjela' ni tamošnjim navijačima.