pregovori s talijanskim trenerom

Bayern u najkritičnijem trenutku sezone radi iza leđa Niki Kovaču?

16.04.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Pet je kola do kraja njemačke Bundeslige, a Bayern, koji s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ima bod prednosti ispred dortmundske Borussije. S obzirom na turbulentnu sezonu bavarskog velikana, stanje na tablici sada izgleda odlično. Međutim, ako je vjerovati talijanskim medijima, Kovaču ni naslov prvaka neće biti dovoljan za ostanak na klupi

Niko Kovač odrađuje prvu sezonu na klupi minhenskog Bayerna. I sada, pet kola prije kraja, nalazi se na vrhu tablice, s bodom prednosti ispred Borussije.

Makar, prije nekoliko tjedana zaostajao je za žuto-crnima, ali je pobjedom 5:0 u najvećem njemačkom derbiju prije deset dana ponovno preuzeo vrh tablice.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Vjerovalo se tada da je tom pobjedom, koja bi trebala jamčiti i novi naslov prvaka, Kovač kupio još jednu sezonu na klupi bavarskog velikana.

Međutim, talijanski dnevnik Corriere Dello Sport na naslovnici ovog utorka objavio je kako Bayern pregovara s njihovim stručnjakom, danas nezaposlenim Antonijem Conteom.

Ovaj bivši talijanski reprezentativac, potom i izbornik, posljednji je posao odrađivao na klupi Chelseaja, ali već je neko vrijeme bez posla.

U svakom slučaju, jer ovakvih će novinskih napisa, kako se bude bližio kraj sezone, biti sve više. I pitanje je hoće li Kovaču prekipjeti čitati iz dana u dan kako ga Bayern smjenjuje i hoće li se cjelokupna situacija na kraju odraziti na rezultat kluba.

Možda bi zato najkorektnije bilo od Salihamidžića, Rummeniggea i ostalih čelnika Bayerna da se izjasne o Kovačevu statusu.