transfer sve bliže

Bayern u hrvatskom izdanju; braći Kovač i Ivanu Perišiću, stiže i Mario Mandžukić?

15.08.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Njemački nogometni velikan, minhenski Bayern, prije nekoliko dana doveo je u svoje redove hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, a prema pisanju tamošnjih ali i talijanskih medija, velike izglede da se priključi momčadi, koju vode Niko i Robert Kovač, ima i Mario Mandžukić

Mario Mandžukić navodno nije u planovima novog Juventusovog trenera Maurizija Sarrija i po pisanju talijanskih medija na izlaznim je vratima torinskog kluba.

Pisalo se do prije koji dan kako bi Mandžukić karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu, ali kao što je sada već posve jasno, očito su to samo bila nagađanja.

No, Talijani ne odustaju od 'seljakanja' Mandžukića, a sada su im se priključili i njemački mediji, pa se ovog četvrtka piše kako je Mario Mandžukić pred vratima minhenskog Bayerna.

Ova priča čak i drži vodu, s obzirom na to da je na klupi bavarskog kluba bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. A kako Bavarcima i dalje treba igrača zbog kratkog 'rostera', a ni cijena od 15 milijuna eura nije previsoka, opcija dovođenja Mandžukića nije neizvediva.

Podsjetimo, Mandžukić je već nosio dres Bayerna, i to dvije sezone, a u to vrijeme, Bayern je i posljednji put osvojio naslov Lige prvaka. Uz Mandžin gol u finalu protiv Borussije.

Sezonu kasnije, nakon odlaska Juppa Heynckesa, Bayern je preuzeo Pep Guardiola, s kojim bivši hrvatski reprezentativac baš i nije najuspješnije surađivao te je i promijenio sredinu, odnosno otišao u madridski Atletico.

Realizira li se Mandžukićev transfer, po prvi put bi se dogodilo da u Bayernu zajedno rade četiri Hrvata. Uz trenerski dvojac - braću Kovač, na terenu bi bili Ivan Perišić i Mario Mandžukić.

Inače, već je bilo sezona kada su Hrvati imali po dvojicu igrača u Bayernu. Jer zajedno su igrali u bavarskom klubu Niko i Robert Kovač, a nekoliko godina nakon njih i Ivica Olić te Danijel Pranjić.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Mandžukić je s Juventusom 4. travnja ove godine produžio ugovor do 2021. Prošle sezone imao je 25 nastupa u Seriji A, a u pet utakmica nosio je kapetansku traku.